fbpx

Városunk Dombóvár

Ingyenes WIFI-pontok Dombóváron

Az Európai Bizottság által kezdeményezett WiFi4EU pályázat keretében Dombóvár Város Önkormányzata 15 ezer euró értékű utalványt nyert 2019-ben(!), mely wifi-berendezések telepítésére használhatók fel olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

A támogatási rendszer célja, hogy a helyi lakosság és az ide látogatók kiváló minőségű internet-hozzáféréssel rendelkezzenek a helyi közélet központi helyszínein. Az ingyenes, diszkriminatív feltételektől mentes helyi vezeték nélküli internetkapcsolat várhatóan hozzájárul a digitális szakadék áthidalásához és javítani fogja az olyan online szolgáltatásokhoz való hozzáférést, amelyek növelik a helyi közösségek életminőségét azáltal, hogy megkönnyítik a szolgáltatások, például az e-egészségügy és az e-kormányzat elérését, lehetővé teszik a digitális társadalmi befogadásra irányuló új ajánlatok – például számítógépes és internetes kurzusok – létrehozását, valamint előmozdítják a digitális termékek és szolgáltatások terén innovatív helyi kis- és középvállalkozások fejlődését.

Dombóvár Város Önkormányzata a támogatásból megvalósuló nyilvános wifi-hálózat kiépítésére és üzemeltetésére lefolytatott beszerzési eljárás eredményeként szerződést kötött a Tarr Kft-vel. A hálózat kiépítése március hónapban megtörtént (2022. március 11-ig), a dombóváriak már használhatják a nyilvános WiFi4EU hozzáférési pontokat a város területén az alábbi helyszíneken:

 

1) Hunyadi téren található Víztorony (1 kültéri)

2) Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium előtti edzőpark az Arany János téren (1 kültéri)

3) A Városháza mellett a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény előtti tér (1 kültéri)

4) A Hunyadi téri buszállomásnak a várakozásra használt területe (min. 1 kültéri)

5) A Szigeterdei közpark játszótere, illetve sportparkja (1 kültéri)

6) A Dombóvári Művelődési Ház (Hunyadi tér 25.), valamint az előtte lévő közterület (4 beltéri és 1 kültéri)

7) A védőnői tanácsadók/gyermekorvosi rendelők váróhelyiségei a Pannónia út 5., a III. utca 35., a Hóvirág u. 1., valamint a Szabadság u. 2. alatti egészségügyi célú ingatlanokban (épületenként 1, összesen 4 beltéri)

8) A Szuhay Sportcentrumban a nagyteremben és kisteremben (2 beltéri)

9) A Szent László Parkban (1 kültéri)

10) A Dombóvári Szivárvány Óvoda Zöld Liget Tagóvodájában (1 kültéri)

11) A Szállásréti-tónál (2 kültéri)

A hozzáférési pontokat jelölő táblák kihelyezése folyamatban van.

Kérjük a Dombóváriakat, hogy minél többen csatlakozzanak a hálózathoz, használják a város frekventált pontjain telepítésre került hálózati pontokat, mert a pályázat csak így lehet sikeres.

Last modified: 2022.03.23.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat