fbpx

Városunk Dombóvár

Vastapssal köszöntött minden kitüntetettet a közönség

 

Két év után először Dombóvár várossá nyilvánításának évfordulóját Dombóvár várossá nyilvánításának évfordulóján ünnepelhettünk.

A pandémia több esetben átírta a forgatókönyvet 2020 márciusa óta. Az idei évben április 1-jén az 52. évfordulót ünnepelte városunk és a hagyományok szerint átadásra kerültek a rangos városi elismerések.

Különleges pillanatnak lehettek tanúi mindazok, akik jelen voltak az ünnepi gálán. Pintér Szilárd polgármester és Potápi Árpád János az ünnepi rendezvény kiemelt vendégeivel, dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel és Gyulai Miklóssal a Magyar Atlétika Szövetség elnökével együtt adták át Tarr Imre és Fazekas Gáspár díszpolgároknak a kitüntetést. A két edző neve egyet jelent Dombóváron az atlétikával, sportszeretetük, szakmai alázatuk, munkájuk mindenki előtt példaértékű. A közönség vastapssal üdvözölte a díjazott edzőket.

Dombóvár Város Önkormányzatának döntése értelmében Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetést vehetett át Dr. Antalffy Zsolt a daganatos betegek gyógyítása érdekében végzett példaértékű és áldozatkész orvosi munkájának, Dr. Kerekes László a Szent Lukács Kórház főigazgatója óriási elhivatottsággal és erős hittel végzett vezetői munkájának méltó elismeréseként, nevéhez számos innovatív kezdeményezés is fűződik. Dr. Kalocsa Jolán közjegyző kimagasló szakmai munkája mellett, embersége, mecénás szerepe miatt érdemelte ki az elismerést. Rieger Erikát elhivatottsága, szakmai tapasztalata, hozzáállása példaértékű a fogyatékossággal élő embertársaink segítése miatt díjazta a grémium. Illés Károly építőipari vállalkozót környezetkímélő termék szabadalmaztatása, társadalmi szerepvállalása, városszintű, folyamatos támogatása miatt ismerték el.

Öt szorgalmas fiatal részesült elismerésben. Kovács Adirána, Horváth Eszter és Zemán Zóra Zoé sportteljesítménye miatt vált érdemessé a Buzánszky Jenő-díjra. Dombóvár kulturális életében értéket teremtő és jelentős eredményeket felmutató Rákosfalvi Milán Istvánt Ambrus Sándor-díjban részesítették, Lakatos Lukács Dr. Péter Gyula-díjat vehette át a tanulmányokban kimagasló eredményei miatt. Mind az öt fiatal szorgalma, odaadása, a tanuláshoz és a sporthoz való alázatos hozzáállása mindenki számára példaként szolgálhat.

Dombóvár Elismert Közössége Díjat az idén 50 éves két szervezet, a Kapos Kórus és a Dombóvári „Kertbarát” Egyesület, az Ivanich Antal-díjat a Kövécs 2002 Kft. nevében Kövécs Gyula a cég tulajdonosa vehette át a színpadon. A civil elismeréseket is a gála keretében adták át. Dr. Kutasné Dr. Bauer Margitnak és Pápai Lászlónak tapsolt a közönség, a díjak átadásában közreműködött Hosszú Sándor Gergely a Civil Tanács elnöke is.

Abból a szempont is különleges volt a gála, hogy Fenyvesi Béla dombóvári születésű zenész, a város díszpolgára, és a pécsi székhelyű Szélkiáltó együttes alapító tagja öccsével Fenyvesi Gáborral együtt léptek fel az ünneplő közönség előtt. A gálát a Kapos Kórus zárta műsorával.

A rendezvény fő támogtója az Agrár-Béta Cégcsoport.

Last modified: 2022.04.06.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat