fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Illés Károly Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetésben részesült

Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetésben részesült az innovációt szem előtt tartó, környezettudatos és sikeres kereskedői-vállalkozói tevékenysége elismeréseként Illés Károly.

Az új díszjelvényes építőipari műszaki főiskolát végzett, majd Budapesten egy tervezőirodánál kezdte meg szakmai pályafutását. Innen költözött vissza Dombóvárra, ahol több kitérő után kereskedelemmel és biztosításokkal kezdett el foglalkozni a rendszerváltást követően, a főprofil később az építőanyag-kereskedelem maradt. 1997-ben az egyéni vállalkozás kft.-vé alakult át, amely 2006 óta WEBÉPKER Kft. névén működik. 20 éve már importtevékenységgel is foglalkoznak, a cég 2003-ban csatlakozott az Új Ház Centrum országos építőanyag kereskedési hálózathoz.

Elkötelezett híve a környezettudatosságnak, ezt bizonyítja a 2013-ban megvalósított bemutató lakóépület is, ahol a víz-, az energia és a szennyvízkezelés környezetkímélő módon került kialakításra. A kivitelezés során kihívás volt számára, hogy a külföldi építési rendszerek mellett egy olyan hazai rendszert hozzon létre, amely megfelel a mai kor elvárásainak. Ez a Napház Építési és Épületüzemeltetési Rendszer, melynek részeként több környezetkímélő terméket szabadalmaztattak, ilyen a lábazati hőhídmegszakító elem, valamint az Ecobox, amely a homlokzati hőszigetelő rendszerek alapanyagaként használható fel.

A cég jelenleg 80 fő munkavállalónak ad munkát, a Dél-Dunántúl legnagyobb építőanyag kereskedőjévé nőtte ki magát.

Illés Károly mindig szívügyének tekintette a város, a helyi intézmények és a dombóvári futballsport támogatását, hozzájárult az adventi időszakban nagy sikert aratott műjégpálya kialakításához is. Fontos számára a helyi vállalkozások összefogása, alelnöke a Dombóvári Vállalkozók Egyesületének.

Last modified: 2022.04.13.