fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dr. Kutasné Dr. Bauer Margit Civil Díj elismerésben részesült

Dr. Kutasné Dr. Bauer Margit nyugalmazott pszichiáter főorvos 2022 másik civil díjasa Dombóváron. 1974-ben szerezte meg diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetemen Cum Laude minősítéssel. Ezt követően 1984-ig a sátoraljaújhelyi kórházban a pszichiátriai osztály orvosa volt, majd 1985 augusztusáig egy évet ugyanitt a Felnőtt Ideggondozó orvosaként dolgozott.

Dombóváron 1985 augusztusában a Dombóvári Városi Kórház Felnőtt Ideggondozójának főorvosaként kezdte meg működését, eközben megszervezte a helyi Alkohol betegek Klubját, amely a rendszerváltásig eredményesen működött, majd 1990-ben tevékeny résztvevője lett a Kábítószer Fórum létrehozásának és működtetésének.

Az „Életet az Éveknek” Alapítvány, a Dombóvári Szívklub Egyesület és a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület működésének támogatója, irodalom, filozófia és művészetek kedvelőjeként előadásai sokszínűek, figyelem felkeltőek hallgatóságot magával ragadóak voltak.

2015 szeptembere óta az országban negyedikként megalakult DOMBÓVÁRI ALZHEIMER CAFE házigazdája, ahol pszichiáterként biztosítja a szakmai hátteret, konzultációs lehetőséggel támogatja az érintett résztvevőket.

2001 májusától a Támasz Otthonban a hozzátartozók által létrehozott Alkony-Támasz Alapítvány kuratóriumának elnöke. Töretlenül harcol az alapítványi célok megvalósításáért, hozzájárulva ezzel a színvonalas ellátás biztosításához, az idősek számára a családias légkör megteremtéséhez, a dolgozók szakmai fejlődéséhez és az otthon fennmaradásához.

2005-ben a város szociális ellátórendszere Közösségi Pszichiátriai ellátással bővült melynek szakmai irányítását látta el. 2010-ben a Pannon Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagjává választották.

A kezdetektől fogva nyugdíjba vonulásáig a városban működő és épülő szociális ellátórendszer szakmai támogatója, önként szeretettel végezte áldásos tevékenységét még nyugállományba vonulása után is.

Last modified: 2022.04.28.