fbpx

Városunk Dombóvár

Lakatos Lukács Dr. Péter Gyula-díjban részesült

A Dr. Péter Gyula-díj a tanulmányokban kimagasló eredményeket felmutató fiatalnak vagy fiatalokból álló csoportnak adományozható. Az idei díjazott Lakatos Lukács.

Lukács a 2017/2018-as tanévtől a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium nyolcosztályos tagozatának tanulója, jelenleg kilencedikes.

A kezdetektől megmutatkozott kimagasló intelligenciája, szorgalma, sokoldalúsága. Az alapvető középiskolai követelményeket kiválóan teljesítette, minden eddig lezárt tanév végén kitűnő bizonyítványt szerzett.

Kimagasló tehetsége matematikából mutatkozott meg leginkább, az elmúlt tanévekben számos egyéni és országos csapatversenyen szerepelt kiváló eredményekkel.

Tehetségére országosan is felfigyeltek, évek óta részt vesz a Gondolkodás Öröme Alapítvány által szervezett tehetséggondozó táborokban Budapesten.

Nem csupán a tanulásban árul el kimagasló kitartást és tehetséget, kilencedik éve jár karate edzésekre, s olyan előmenetelt tanúsított itt is, amely kiváló eredménylistát eredményezett. Országos diákolimpián bajnoki címet szerzett, emellett rangos eredményeket érte el szakágában a különböző nemzetközi versenyeken, világbajnokságokon is. 2019-ben méltán nyerte el a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” díjat.

A zene területén is tehetséges, kiválóan zongorázik, az elmúlt tanévekben az iskola több rendezvényén bizonyította hangszeres tudását. 10 éve a Dombóvári Belvárosi és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának lelkes zongora szakos növendéke. Rendkívül szorgalmas, magasan az elvárások felett teljesít.

Sokoldalúsága mellett rendkívül szerény, visszafogott, barátságos személyiség, aki mindenben segít osztálytársainak és egyben példát is mutat nekik.

Last modified: 2022.04.28.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat