fbpx

Városunk Dombóvár

Dombóváron épít óvodát a Pécsi Egyházmegye

Ötcsoportos óvoda építését tervezik zöldmezős beruházással a 61-es úthoz közeli, városközponti területen, az épület mellett játszóteret, parkot, parkolókat hoznak létre.

Mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással épít óvodát a pécsi egyházmegye Dombóváron. A pécsi egyházmegyei hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a jelenleg is egyházmegyei fenntartásában működő Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda épületén és a környezetében jelentős felújításokat, bővítést kellene végezni azért, hogy a jelentkező gyermekeket megfelelően el tudják helyezni. Ehelyett az egyházmegyei óvodai fejlesztésre fordítható támogatási keretből új óvodát építenek a városban.
(forrás: Tolnavár)

A tervezési szerződést aláírták, a kivitelezés várhatóan ősszel kezdődik, a létesítmény pedig 2023 őszén készülhet el. Az intézmény mai, Petőfi utcai épületét visszaadják az önkormányzatnak. A pécsi egyházmegye Tolna megyében Dombóváron, Pakson, Tamásiban és Szekszárdon tart fenn óvodát. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Óvoda 2016-tól működik egyházi fenntartásban, az intézménybe száz gyermek jár.

Last modified: 2022.06.19.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat