fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dombóváron versenyeztek az önkéntes tűzoltók

Kétnaposra tervezte az idei megyei tűzoltók versenyét a Szuhay Sportcentrumban Dombóváron a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltószövetség. A csütörtök esti időjárás azonban átírta a forgatókönyvet. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a verseny előtt és még pénteken is sok feladatot adott a katasztrófa elhárításában, és a pálya sem volt még alkalmas a programra, ezért pénteken a hivatásos állomány rendezvénye elmaradt.

Az önkéntesek versenyére sor került szombaton, 18 csapat részvételével közel kétszáz versenyző állt rajthoz. A versenyt dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes nyitotta meg, a jelenlévőket Gergelics István nyugállományú tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke köszöntötte. A faddi, bonyhádi, nagymányoki, teveli, dunaszentgyörgyi, kurdi, gyönki, újpetrei, letenyei és bátaszéki csapatok több versenyszámban különböző korosztályokban mérettették meg magukat.

Az eredményhirdetésnél Pintér Szilárd polgármester köszöntötte az versenyzőket, és nyújtotta át a többi díjátadóval közösen az elismeréseket, serlegeket.

Eredmények:
Gépjárműfecskendő kategória: 1. Dunaszentgyörgy ÖTE, 2. Bonyhád ÖTE, 3. Kurd ÖTE. 800 l/p

Kismotorfecskendő: 1. Cikádor Főnix (Bátaszék), 2. Nagymányok ÖTE, 3. Fadd ÖTE

Föld alatti tűzcsap kategória: 1. Tevel ÖTE, 2. Zomba ÖTE

Föld feletti tűzcsap kategória: 1. Bonyhád ÖTE (lányok), 2. Nagymányok ÖTE (fiúk)

CTIF kategória, lányok: 1. Letenye ÖTE, 2. Kurd ÖTE, 3. Gyönk ÖTE. Fiúk: 1. Cikádor Főnix, 2. Letenye ÖTE, 3. Kurd ÖTE

A vándorserleget a Dunaszentgyörgy ÖTE csapata nyerte el.

Last modified: 2022.06.16.