fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Fokozódik a hőség!

Az országos kánikula a következő napokban is kitart, a harmadfokú hőségriasztás csütörtökön éjfélig tart. A hét további részében fokozódik a hőség, néhol 40 fok közeli csúcsértékek is lehetnek, hőhullám bontakozik ki. Sok napsütés, kánikula, erős UV-sugárzás jellemzi az előttünk álló időszakot.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéri, hogy a kánikulában mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását.
🟦Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedés nélkül! A vízparton se napozzanak 11-15 óra között, felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe!
🟩Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal, napvédő készítményekkel! Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók, illetve szórakozók.
🟨A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, a nagy meleg dekoncentráltságot okoz. Sose hagyjon senki gyermeket, állatot a tűző napon parkoló autóban, mert akár 70 fok fölé is emelkedhet a jármű belső hőmérséklete. Ha napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot látnak, hívják a 112-es segélyhívószámot!

Last modified: 2023.03.17.