fbpx

Városunk Dombóvár

Semmelweis Nap a Dombóvári Szent Lukács Kórházban

Semmelweis Ignác születésének 204. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a Dombóvári Szent Lukács Kórház vezetői és dolgozói a Szűz Mária Mater Dei kápolnában. A közös ünneplésre meghívást kapott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Pintér Szilárd polgármester is.

A magyar egészségügy legfontosabb napján emlékezünk meg mindazokról, akik ezekben a különösen nehéz időkben nap, mint nap Semmelweis Ignác szellemisége, elhivatottsága mentén gyakorolják hivatásukat.

Dr. Kerekes László főigazgató beszédében elmondta, folyamatban van a járóbeteg-ellátó fejlesztése, a megyei integráló intézménnyel karöltve dolgoznak az ellátás fejlődése érdekében.

Az egészségügyi dolgozókra emberfeletti munka és hatalmas feladat hárult a járványügyi helyzetben az utóbbi években, melyért nem lehetünk elég hálásak. Ugyan még nem lélegezhetünk fel, továbbra is fontos a védekezés, foglalta össze beszédében Potápi Árpád János államtitkár.

Pintér Szilárd polgármester megköszönte az egészségügyi dolgozók egész éves munkáját, mindazt az önzetlen és szakszerű segítséget, amelyet hivatásuk során nyújtanak embertársaiknak.

Dr. Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója az intézményeik közötti szoros együttműködés fontosságáról beszélt az ünneplő közönségnek.

A rendezvényt megtisztelte Pappné Kozma Krisztina, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Ápolási igazgatója és Dr. Pátri Eszter megyei tiszti főorvos, a Tolna Megyei Népegészségügyi Főosztály főosztályvezetője.

Semmelweis-nap alkalmából minden évben átadják az egészségügy elismeréseit, kitüntetéseit, mindemellett a tárgyévet megelőző évben és az adott évben nyugdíjba vonuló kollégákat köszöntik.

Dombóvári Szent Lukács Kórház 2022. év Semmelweis-napi ünnepség díjazottjai és kitüntetettjei:

A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által kezdeményezett Ápoló tevékenységet elismerő szakmai díj (budapesti átadó)

Csonkáné Heizler Mónika – ápoló – Intenzív osztály

Nagy Józsefné – ápoló – Mozgásszervi rehabilitációs osztály (Gunarasi telephely)

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna Megyei Szervezete – Semmelweis díj (szekszárdi átadó)

Právics – Balogh Marianna – ápolási igazgatóhelyettes – vezető ápoló – Belgyógyászati mátrix osztály

 

Az Év orvosa

Dr. Zólyomi Annamária – osztályvezető főorvos – Radiológiai osztály

Az Év ápolója

Pajcsics Lászlóné – vezető ápoló – Szülészet- nőgyógyászati osztály

A díjakat dr. Kerekes László főigazgató és Benkő Tímea ápolási igazgató adták át.

Szívből gratulálunk minden díjazottnak, hivatásukhoz jó egészséget kívánunk!

Az ünnepség színvonalát Pápai László és növendékeinek műsora emelte.

Last modified: 2022.07.13.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat