fbpx

Városunk Dombóvár

B divíziós Európa bajnokság

Óriási lehetőséget kapott városunk fiatal kosárlabdázója, Halmai Dániel, aki a B divíziós Európa bajnokságon bizonyíthatja tehetségét, a magyar U18-as válogatott csapat tagjaként.

A Dombóvári Kosárlabda Suliban évek óta kimagasló az utánpótlás nevelés. A hosszú évek munkájának gyümölcse beérni látszik, hiszen ezen a nyáron, az egyesület saját nevelésű játékosai közül többen felhúzhatják magukra a címeres mezt. Fehérvári Csegő az U17/U18-as 3×3-as magyar férfi kosárlabda csapat tagjaként, Halmai Dániel (Kaposvár SI) és Reizinger Máté (Budapesti Honvéd SE) pedig annak a 18 fős keretnek a tagjaként készülhettek fel, akik a „B” divíziós Európa bajnokságon szerepelnek Romániában.

Június 20-án kezdődött a hat hetes edzőtábor sorozat Pécsen. Itt a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központban dolgoztak, majd Sztojan Ivkovics, szövetségi kapitány meghívására Kecskeméten folytatták a munkát. Hatalmas élményben volt részük a fiatal játékosoknak, mivel a közös edzések során, két alkalommal is segíthették a felnőtt, magyar férfi válogatott felkészülését a világbajnoki selejtezőkre.

A magyar U18-as válogatott keret, legelső edzőmérkőzését Horvátországban játszotta, majd az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában folytatták a közös munkát. A napi két edzés, és heti két edzőmérkőzés során a fiúk komoly fejlődésen mentek keresztül. Lehetőségük volt olyan „A” és „B” divíziós európai csapatok ellen játszani, és győzedelmeskedni, mint Szlovénia, Montenegró, Belgium. A Váradi Kornél szövetségi edző által irányított szakmai stábban nagy büszkeségünkre – a szintén dombóvári -Szőke Balázs is komoly szerepet kapott.

Végül 12 főre szűkült a keret, így a mai napon Halmai Dániel, a nemzeti együttes tagjaként indult az U18-as magyar kosárlabda válogatottal Romániában. A kontinensviadalon a C csoportban Lettország, Portugália, Szlovákia, Svájc, és Románia csapatai ellen játszanak a magyar fiatalok.

Hajrá Dani, Hajrá Szikó, hajrá magyarok!

Last modified: 2022.08.03.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat