fbpx

Városunk Dombóvár

Soha nem látott mennyiségű forrás érkezhet városunkba

A Dombóvári Vállalkozók Egyesülete tartott fórumot a művelődési házban ma délelőtt. A helyi vállalkozókon kívül meghívást kaptak az intézmények és hivatalok vezetői is.
A megjelenteket Naszvadi Endre egyesületi elnök köszöntötte, az eseményen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.
Két aktuális témában kaptak tájékoztatást a vendégek: a KATA jogszabályi változásairól a Tolna Megyei Adó- és Vámhivatal munkatársa, Banitz István adott felvilágosítást, majd Pintér Szilárd polgármester, Naszvadi Balázs, a Tolna Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési Osztály osztályvezetője és Vadász Krisztina, az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. vezető tanácsadója beszéltek a város fejlesztési terveiről. Többször is elhangzott, a következő hat évben eddig soha nem látott mennyiségű forrás érkezhet városunkba, megközelítőleg az előző ciklus duplája. Dombóvár kiemelt város kategóriába került Bonyhád, Paks és Szekszárd településekkel együtt, amely jelentős változást jelent többek között a források elosztásában is.
2022. július 29-én fogadta el a Dombóvári Képviselő-testület a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát, amely a következő hétéves ciklusra vonatkozóan az uniós források felhasználásának település szintű céljait határozzák meg. Az Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően több mint 6 milliárd forintot fordíthat Dombóvár Város Önkormányzata útfelújításra, csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítására és közösségi terek fejlesztésére, valamint intézmények energetikai korszerűsítésére.
A 2022. július 29-én a Dombóvári Képviselő-testület által elfogadott táblázatot a fenntartható városfejlesztésről Dombóvár vonatkozásában ma este 18:00-kor tesszük közzé.

Last modified: 2022.09.14.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat