fbpx

Városunk Dombóvár

Negyedik alkalommal egyeztetett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az ülést Gábor Zoltán r. alezredes, KEF társelnök nyitotta meg és a napirendi pontok ismertetése után tájékoztatta a jelenlévőket a fórumot érintő személyi változásról. Dr. Szemes Ádám távozását követően Hosszú Sándor Gergely fogja betölteni a koordinátori szerepkört Dombóvár Város Önkormányzata részéről a fórum egyhangú támogatásával.
Gyarmati Gyöngyi a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium igazgatóhelyettese értékelte a június 14-én megtartott Kábítószerellenes Világnapi rendezvényüket. Elmondta, hogy mind a pedagógusok, mind pedig a diákok részéről pozitív volt a visszajelzés.
Az elmúlt időszak beszámolóját hallgathatták meg a fórum tagjai, és a kortársképzés folytatásáról is tárgyaltak. A Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban elindult kezdeményezés igen népszerűnek bizonyult, a Dombóvári Rendőrkapitányság tervezi, hogy a másik két városi középiskolában is elindítja a folyamatot, hiszen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikuma részéről felmerült az igény.
Hosszú Sándor Gergely koordinátor ismertette a közelgő Autómentes Nap programját, mely rendezvényen a tudatmódosító szerek kerülnek fókuszba. A rendezvény vendége lesz dr. Zacher Gábor.
Gábor Zoltán r. alezredes társelnök tájékoztatta a tagokat arról, hogy szeptember 1-jétől három iskolában (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum Dombóvár, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola Gyulaj, Kaposszekcsői Általános Iskola) kezdte meg szolgálatát iskolaőr.
Végezetül a fórum egyhangú döntése értelmében kampányt indítanak az elektromos cigaretta negatív hatásairól, amely súlyos egészségkárosodást okozhat a fiatalnak az ismeretlen, bevizsgálatlan és megbízhatatlan összetételű, nagyon magas nikotin tartalmú termék.

Last modified: 2022.09.16.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat