fbpx

Városunk Dombóvár

Sportágválasztó keretében ismerkedhettek a sportokkal

Az Ujvári Kálmán Sporttelepet és a Farkas Attila Uszodát óriási gyerek- és diáksereg lepte el pénteken. A Dombóvári Sportszövetség és Dombóvár Város Önkormányzata által szervezett sportágválasztó rendezvényre 1100 óvodás és iskolás korú fiatal érkezett és versenyzett egymással iskolája színeiben.

Az óvodásoknak Reizingerné Rostás Andrea tartott aerobic órát, melyet követően sorversenyen vehettek részt. A gyerekek nagyon ügyesen bizonyítottak, nem is távoztak üres kézzel, az óvónők számára egy-egy müzliszelet csomag került átadásra, melyet a csoportban osztottak ki a lurkók számára.

A diákok között reggeltől zajlott a verseny sportintenzitás, kreatív munka, szellemi vetélkedő és sorverseny kategóriákban. A fiatalok tizenhat sportágállomáson próbálhatták ki magukat, s gyűjthettek pecsétet a részvételért a pontgyűjtő füzetükbe, ezzel növelve iskolájuk sportaktivitás indexét, a kategóriát toronymagasan a TM EGYMI Móra Ferenc Általános Iskola nyerte.

A díjátadó előtt kerekasztal beszélgetésre került sor, amikor a műsorvezető Tarr Imre, Miszlai József, Zircher Kitti, Szabó Csaba edzőkkel és növendékeikkel; Horváth Eszter úszó, Szente Csongor, Kovács Adriána karatéka, Iberhardt Bence sprinter – beszélgetett. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiváló sportolóink vannak városunkban, az országban és a világ különböző pontjain.

A Dombóvári Karatesuli Egyesület növendékei és a Dombó-Dog Centrum Kutyás Sport Egyesület bemutatóját tekinthették meg, majd a pontgyűjtő füzetek alapján sorsolás következett. Hatvan nevet sorsolt ki Kerényi Zsolt alpolgármester és Szabó Csaba, a Dombóvári Sporttanács elnöke. Húszan 2.000 Ft értékű Mega Papír vásárlási utalványt, húszan 3.000 Ft értékű Kerékvár és Kerékpárszervizhez szóló ajándékkártyát és szintén húszan – a legaktívabbak közül – 4.000 forint értékű USA Sport vásárlási utalványt vehettek át.

A szellemi vetélkedő a művelődési házban zajlott dr. Szenyéri Zoltán vezetésével. A vetélkedő legelőkelőbb helyén a Dombóvári Evangélikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola végzett, maga mögött hagyva a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumot és a TM SZC Apáczai Csere János Technikumot.

A sorversenyen különböző pályákat kellett minél gyorsabban teljesíteni a delegált csapatoknak, számított a pontos kivitelezés és a sebesség. Az MMSZ Esterházy Miklós Technikum harmadik, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium a második, míg az első helyezettnek járó oklevelet és kupát a Dombóvári József Attila Általános Iskola vihette haza.

A Dombóvári Sportszövetség kreatív pályázatot hirdetett PÉLDAKÉPEK címmel, melyre minden iskola adhatott be pályaművet. A beérkezett művek között plakátok és kisfilmek is előfordultak, a Sporttanács döntése alapján a legjobb anyag az MMSZ Esterházy Miklós Technikum diákönkormányzata által készített Farkas Bencéről szóló film lett, őket követte a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és a TM EGYMI Móra Ferenc Általános Iskola.

A kreatív pályázat munkáiról a közönség is dönthetett oldalunkon, így a legtöbb tetszik/like szavazatot kapó „HEMI” csapata nyerte a Közönségdíjat és a Dombó-CsIPSSz Családi Ifjúsági Polgári Sport Szervezet moziutalványát is. Minden pályázatot beadó iskola egy-egy tortával térhetett haza, melyet Gábor Sándor cukrászmester készített el.

Összesítettben az előkelő harmadik helyen végzett a TM EGYMI Móra Ferenc Általános Iskola – 30.000 Ft értékű Decathlon utalványt vehetett át – második az MMSZ Esterházy Miklós Technikum – 50.000 Ft értékű Decathlon utalvánnyal gazdagodott -, a képzeletbeli dobogó első fokára a TM SZC Apáczai Csere János Technikum állhatott fel, a kupa és oklevél mellett egy 80.000 Ft értékű Decathlon utalvánnyal lett gazdagabb az iskola.

Köszönjük a sportegyesületeknek az aktív részvételt, a Dombóvári Sportszövetségnek a szervezést, a fellépőknek a színvonalas bemutatókat, a diákoknak és ovisoknak, valamint pedagógusaiknak az aktív közreműködést.

Gratulálunk minden díjazottnak!

Köszönjük a támogatóinknak, a Mega-Papír 2004 Kft.-nek, a Kerékvár Kerékpár Szaküzlet és Kerékpárszerviznek és az USA Sportnak a felajánlást, nem utolsó sorban Gábor Sándor aranykoszorús cukrászmesternek a tortákat!

Last modified: 2022.09.29.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat