fbpx

Városunk Dombóvár

Az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtiszt halálának évfordulóján emlékezünk és tisztelgünk hazafiságuk előtt

“S haláluk is azért volt, hogy mi abban
Azt lássuk, a mi benned halhatatlan.”
/Palágyi Lajos: Az aradi vértanúk/
Az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtiszt halálának évfordulóján emlékezünk és tisztelgünk hazafiságuk előtt, s gyászolunk a forradalom és szabadságharc vérbefojtásának gyásznapjaként.
A városi megemlékezésen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai adtak méltóságteljes műsort az egybegyűlt közönségnek. Kerecsényi Márton oktató beszédében rávilágított az 1848/49-es és a mai világban zajló események párhuzamára. Ahogy a mártírhalált halt tizenhárom honvédtiszt emléke is mutatja, a magyarságot a történelem során jutott nehéz sors sem tántorította el a kitartástól és a soha fel nem adástól. Nem egyszer csak magunkra számíthattunk, s nemcsak saját nemzetünket, de Európát is nekünk kellett megvédeni, ahogy ez a jelen világban is megismétlődik.
Dombóvár város vezetői, politikai és civil szervezetek, intézmények képviselői koszorúikat elhelyezve rótták le tiszteletüket a tizenhárom mártírhalált halt honvédtiszt előtt.
Az eseményen részt vett Pintér Szilárd polgármester és képviselő társai.
A színvonalas műsort köszönjük az MMSZ Esterházy Miklós Technikum diákjainak és felkészítő tanárainak.

Last modified: 2022.10.10.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat