fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Húsz éve vette fel Szent Lukács nevét a dombóvári kórház

A dombóvári kórház Szent Lukács-napi hagyományos rendezvénye ezalkalommal egy különleges jubileum is egyben, hiszen húsz éve ezen a napon vette fel Szent Lukács orvos-evangélista nevét, s lett Dombóvári Szent Lukács Kórház. Ugyan ezen évben hazai, német, svájci adományokból építtette Sonner Ádám kanonok, sásdi plébános a kórház parkjában álló Maria Mater Dei kápolnát, felszentelésének napját a névváltáshoz igazították.

Az egész napos jubileumi rendezvény délutáni, ünnepi ülése a tudomány és a hit szerepe a gyógyításban címet kapta. Dr. Kerekes László főigazgató a kórház és kápolna összekapcsolódásáról beszélt, elmondta, a test és lélek gyógyítása együttes feladat, s a kápolna mind a betegeknek, mind a dolgozóknak fontos része a mindennapjainak.

A rendezvényre felkérést kapott Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony, az ünnepségen megfogalmazta az elmúlt évek nehézségei, a vírusjárvány okozta bezárkózás megtanított bennünket valami jóra is, megtanított szeretni, s ez mindennél fontosabb. Dr. Németh Csaba, a szekszárdi Balassa János Kórház főigazgatója arra kérte kollégáit, összefogással, együttes erővel szolgálják tovább Dombóvár lakosságát. Prof. Dr. Bogár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának tanára a hit és gyógyítás összefonódásáról fogalmazta meg gondolatait előadásában. Felföldi László pécsi megyéspüspök a Szent Lukács név üzenetéről elmélkedett. A névadó nem csupán evangélista volt, hanem orvos is volt, mellyen példát és utat tud mutatni az orvosi hivatást választóknak.

Az előadások után Dr. Kerekes László főigazgató átadta a Szent Lukács kitüntetéseket.

Kitüntetettek:

Dr. Szabó Tamás, a gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa

Böjte Rozália, a krónikus belgyógyászati osztály vezető ápolója

Heiter Lászlóné ápoló, intenzív osztály

Kovács Gabriella, a Tamási Sebészeti szakrendelés asszisztense

Lőtzné Kapus Irén epidemiológiai szakápoló, Higiénés csoport

Béldiné Gábor Edit, a krónikus belgyógyászati osztály diplomás ápolója

A rendezvényt Fenyvesi Gábor és Deli Orsolya zenés műsora zárta.

Az ünnepi ülésre meghívást kapott és részt vett Dr. Szabó Péter jegyző, egyházi és világi vezetők.

Gratulálunk

a kitüntetetteknek, s további erőt, egészséget kívánunk a hivatásukhoz!

 

Last modified: 2022.10.20.