fbpx

Városunk Dombóvár

A Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület büszkeségei

A Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület tette közzé az alábbi cikket. Dombóvár is büszke az alább felsorolt fiatal sportolókra, sok sikert kívánunk további munkájukhoz!

AKIKRE NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK!

Nagy öröm és büszkeség egyesületünk számára, hogy szerte az országban, már a legmagasabb szinten kosárlabdáznak saját nevelésű kiválóságaink és olyan kosárlabdázók, akik egykor a Dombóvári Kosársuli színeiben kezdték el pályafutásukat. Közülük a legsikeresebbeket és jelenleg is aktív játékosokat vesszük most sorba.

HALMAI DÁNIEL / KOMETA KAPOSVÁRI KK/

Az utánpótlás válogatott kiválóság valamennyi korosztályt végig járta egyesületünkben, legnagyobb országos sikereinknek volt aktív részese. Felnőtt csapatunkban is bemutatkozott junior játékosként. Ezt követően igazolt Kaposvárra, ahol egy komoly sérülést követően tért vissza a pályára. Az 1-es poszton bevethető kosárlabdázó a mostani szezonban nemcsak az U20-as együttes meghatározó játékosa, hanem az NB1/A csoportos felnőtt gárdának is tagja. A fiatalokra is nagyban építő Ivan Rudez vezetőedző a legmagasabb osztályban is pályára küldte már, így Dani korábbi NB1-es kosárlabdázó édesapja nyomdokaiba lépett a profi ligában is.

HORVÁTH BOGLÁRKA /VBW CEKK CEGLÉD/

A tehetséges fiatal dombóvári kosárlabdázó a Kosársuli színeiben ismerkedett meg a sportág alapjaival. A vegyes korosztályokat kinőve Pécsett, a PVSK korosztályos lány csapataiban folytatta pályafutását. A 2-3-as posztokon bevethető játékos egészen a magyar NB1/A csoportig küzdötte fel magát. Az U18-as 3×3-as válogatottal világbajnokságon is szereplő kiválóság a PINKK Pécsi 424 csapatában mutatkozott be a legjobbak között. Jelenleg az ugyancsak élvonalbeli Cegléd együttesében kosárlabdázik.

SZALAI MILÁN /ATOMERŐMŰ KSE BONYHÁD/

Milán az U14-es korosztályt követően, középiskolai tanulmányait megkezdve igazolt Dombóvárról Paksra, az Atomerőmű SE csapatához. Tehetségének és kitartó szorgalmának köszönhetően a patinás ASE felnőtt csapatáig verekedte el magát. A felnőtt keretbe kerülést követően az NB1/A csoportban is bemutatkozhatott, majd több éven át a profi ligában szereplő Paks együttesében kosárlabdázott. Egy komolyabb egészségügyi probléma némileg visszavetette pályafutását de a gyógyulást követően ismét visszatért a pályára. Jelenleg az NB1/B csoportos Atomerőmű KSE Bonyhád játékosa, 1-3-as posztokon egyaránt bevethető.

SZŐKE BÁLINT /KOMETA KAPOSVÁRI KK/

Bálint a Dombóvári Kosársuli saját nevelésű utánpótlás válogatott kiválósága. Számos korosztályos országos döntőn viselte a dombóvári kék-fehér mezt. Már U16-os játékosként bemutatkozhatott a Dombóvár U18-as valamint NB2-es felnőtt csapatában is. Ezt követően a Kaposvárral kétszeres magyar bajnok édesapja nyomdokain járva a somogyi megyeszékhely patinás csapatához igazolt. A töretlenül ívelő pályafutás során a közelmúltban egy nagyon komoly megpróbáltatás érte de akárcsak a pályán, ezúttal is igazi harcosként küzdött. A most ősszel induló szezonban visszatérhetett a parkettre. Előbb a Kaposvár U18-as, majd U20-as csapataiban. Tehetségének és kiemelkedő szorgalmának köszönhetően a szakmai stáb már az idei szezonban nevezte a KOMETA Kaposvári KK NB1/A csoportos keretébe, ahol 3-as poszton várja a bemutatkozást a legmagasabb osztályban.

REIZINGER MÁTÉ /BUDAPESTI HONVÉD KOSÁRLABDA AKADÉMIA/

Máté a Dombóvári Kosársuli legsikeresebb korosztályának egyik vezéregyénisége, meghatározó saját nevelésű utánpótlás válogatott játékosa. Szinte valamennyi korosztályban szerepelt országos döntőkön, ahol nagyszerű teljesítményt nyújtva képviselte a dombóvári egyesületet. Junior korú játékosként nemcsak a címeres mezt, hanem a Kosársuli felnőtt csapatának mezét is magára ölthette. Teljesítménye itt is kiemelkedő volt, így nem csoda, hogy több komoly ajánlata is érkezett neves egyesületektől. Végül a nagy múltú és újabb sikerkorszakot építő Budapesti Honvéd csapatának mondott igent. Jelenleg az U20-as csapat játékosa, ahol jó játékával gyorsan letette névjegyét. Ha pályafutása ugyanilyen töretlenül ível tovább, a 3-as poszton szereplő kosárlabdázó a legmagasabb szinten is bemutatkozhat.

LAUFER GERGELY /TF-BUDAPEST/

A dombóvári származású játékos a Kosársuli utánpótlás csapataiban sajátította el a kosárlabdázás alapjait. Tehetsége hamar megmutatkozott és a dombóvári évek után Pécsre tette át székhelyét. A korosztályokat végig lépkedve egészen az NB1/B csoportos felnőtt bajnokságig jutott. A sorozatban a PVSK-Kronosz együttesében mutatkozott be. A 2-es poszton játszó játékos jelenleg az ugyancsak NB1/B -ben szereplő fővárosi TF-Budapest gárdáját erősíti.

VÉRTES ZSOMBOR /ALBA FEHÉRVÁR/

A 3-as poszton bevethető játékos a Kosársuli több korosztályos csapatában is szerepelt. Az alsóbb korosztályokat követően előbb a junior, majd az NB2-es felnőtt csapatban is bemutatkozhatott. Az itt eltöltött időszak után merész döntést hozva az Amerikai Egyesült Államokba költözött. Kosárlabda pályafutását a tengerentúlon is folytatta, ahol középiskolai ligákban szerepelt. Az amerikai kaland után hazatérve a patinás Alba Fehérvár együttese szerződtette, ahol jelenleg az U20-as bajnokságban szerepel csapatával.

Last modified: 2022.11.07.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat