fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

A szabadságért mindent megtettek

Hősökként emlékezünk meg az ’56-os felkelőkről

Dombóváron október 23-án tartottak városi megemlékezést az ’56-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. A Dombóvári József Attila Általános Iskola diákjai és Orbán Attila, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke segített felidézni a legfontosabb pillanatokat és üzeneteket.

A diák szereplők a kiemelt mozzanatok mellett, leginkább a felkelő csoportokat emelték ki az ’56-os események közül, rajtuk keresztül adták át a tenni akarás és a szabadságért mindenre elszántság érzését a megemlékezőknek.

Orbán Attila beszédében kiemelte, a mai korban is vannak olyan góliátok, amelyek éket akarnak verni a békés mindennapokba. A szabadság egy dombóvári érzés, egy Tolna megyei érzés, egy magyar érzés, s soha nem térhet vissza az az idő, amikor hasonló megemlékezésen a rendőrök parancsra kelnek a tömeg ellen.

A koszorúzást követően a résztvevők átvonultak a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont udvarán található Mindszenty József bíboros szobrához, ahol Magyarország utolsó hercegprímásának áldozatos életéről, szerepvállalásáról osztotta meg gondolatait dr. Hegedüs János katolikus plébános.

Minden közreműködőnek szívből köszönjük, hogy részvételükkel méltóvá tették a megemlékezést hőseinkről!

Last modified: 2022.11.07.