fbpx

Városunk Dombóvár

Fejlesztések a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dombóvári Gondviselés Háza Arany Sziget Idősek Otthonában

Pintér Szilárd polgármester és Jónás Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője, Horváthné Gyánó Bernadett intézményvezető, az MMSZ Esterházy Miklós Technikum részéről Klitzsch Ildikó gyakorlati oktatás vezető és Pető György oktató társaságában tekintették meg az elmúlt két év során elkészült fejlesztéseket, kisebb beruházások eredményeit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dombóvári Gondviselés Háza Aranysziget Idősek Otthonában.

A részletekről sajtóközleményükben olvashatnak:

Apró javítások – jelentős eredmények

Összefogással jobbá tenni az idősek életét – ez is lehetne a mottója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dombóvári Gondviselés Háza Aranysziget Idősek Otthonának. Elhivatottsággal folyamatosan dolgoznak azon, hogy ne csak ellássák a lakókat, hanem tartalmasabb és minél színvonalasabb életet élhessenek. Ha kell, akkor felújításokkal igyekeznek ezt elérni. Egy idősotthon működtetésének alapfeltétele, hogy minél korszerűbbek, kedvezőbbek legyenek a tárgyi és infrastrukturális körülmények, hogy a lakók ellátása minél gördülékenyebb lehessen. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dombóvári intézményében apró, de annál fontosabb lépéseket követve fejlesztik az otthont. Nemrég fejeződtek be az idei évre tervezett fejlesztések-beruházások, amelyek sokszor kevésbé látványosak, de annál fontosabbak. Az ellátásbiztonság érdekében a konyha gépesítése – mosogatógép és tejes hűtő beszerzése – mellett egy korszerű gyógyszeres szekrény szolgálja a biztonságos ellátást. Az idei évre jellemző hőség az időseket különösen érzékenyen érinti, ezért több helyiségben – étkezők, mosoda, kezelőszobák – klímakészülékekkel igyekszik az intézmény ezt kezelni. Hasonló okokból történt az emeleti részlegen tetőablakcsere is. Nagyban javítja a komfortérzetet az épületben zajlott festés-mázolás, illetve egy teakonyha és egy tárgyaló kialakítása.

Az épület alatt törökkori pince található, amely hosszú évek óta kihasználatlanul állt. Az elektromos hálózat teljes korszerűsítésére és cseréjére ezúttal kerülhetett sor. Ebben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum villanyszerelő tanulói voltak az intézmény segítségére, akik szakmai gyakorlatuk keretében segítettek az intézménynek.

– Régóta jó kapcsolat van a két intézmény között, ahol tudjuk, támogatjuk egymást. – mondta Horváthné Gyánó Bernadett, az idősotthon vezetője.

Nagyon sok segítséget kapunk az ott tanuló diákok munkája révén, ami nem kis költségmegtakarítást jelent számunkra. Az együttműködésünk keretében mi pedig szakmai gyakorlatra fogadjuk az ott tanuló diákokat, elsősorban a szociális gondozó és ápolói területen, illetve a szakácsokat. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat keretei közt működik Dombóváron a Gondviselés Háza Platán Idősek Otthona is. Az épület energetikai korszerűsítése érdekében nemsokára elindulnak a szükséges beruházások, amelyek egy rentábilis, ugyanakkor jobb életkörülményeket biztosító idősek otthonát eredményeznek majd.

Last modified: 2023.03.20.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat