fbpx

Városunk Dombóvár

Megalakulásának 50 éves jubileumi évfordulóját ünnepelte a Kapos Kórus

Ünnepi hangversenyt adott a Kapos Kórus október 22-én a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola aulájában. Változatos, színvonalas műsorral méltón ünnepelték az együttes életében mérföldkőnek számító eseményt.

Az emelkedett zenei pillanatok személyes, meghitt gesztusoktól lettek különlegesek. A korábbi kiváló karnagyok – az alapító Kovács Ildikó és Kertész Attila, Liszt-díjas karnagy – mellett Tillai Aurél, Kossuth-díjas, a kórusmozgalom nagy ikonja is emlékezetes élményt adott szereplésével a nézőközönség számára. Sarkadi Ferenc zongorajátéka emelte a művészi hatást.

A vendégformációk – a pécsi 65 éves Mecsek Kórus és a gyergyószentmiklósi Szent Miklós Kamaraegyüttes – stílusosan, énekkel köszöntötték a jubiláló Kapos Kórust. Markovics Gábor, a Kapos Kórust 28 éve vezető karnagy és Kőszegi György, a kórus titkára nagyszerűen tervezték az est forgatókönyvét. A régi tagok köszöntése, a vendégek – Pintér Szilárd polgármester, a Kertbarátok köre, a KÓTA-t is képviselő Kertész Attila – üdvözlő szavai mellett emlékeztek a jelenlevők az „égi kórus” tagjaira is. Nagy hatású összkari művekkel zárult a közel háromórás hangverseny.

Last modified: 2022.11.07.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat