fbpx

Városunk Dombóvár

Országos labdarúgás-történeti vetélkedő

Örömmel osztjuk meg a dombóvári gimnázium tanulóinak az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn elért sikeréről szóló írást.
A 2022. november 15-én, Budapesten megrendezett döntő hatalmas dombóvári sikerekkel zárult. A 3. helyet a gimnázium Ruppert Dominik 9. n-es és Szőcs Patrik 10. n-es tanulók által alkotott csapata szerezte meg. Még ennél is ragyogóbb teljesítményt mutatott be az Újvári Bence 10. a és Juhász Barnabás 11. b osztályos diákok által alkotott gárda, amely megnyerte a nívós vetélkedést.
A Fülöp Márton Alapítvány feladatának tűzte ki a magyar labdarúgás történelmének ápolását, a hagyományok népszerűsítését. E célból hirdettek országos versenyt Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Vetélkedő címmel. A megmérettetésre több tucatnyi csapat nevezett az ország minden tájáról. Két előzetes online forduló alapján alakult ki a döntő mezőnye, ahová örvendetes módon a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium mindkét csapata bekerült. Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.
A tanulók értékes könyvjutalmakat, válogatott mezeket és egyéb ajándéktárgyakat vehettek át a helyszínen. Még nagyobb örömöt jelentett számukra, hogy fődíjként megtekinthették a Puskás Aréna VIP-páholyában a Magyarország-Görögország barátságos futball mérkőzést. A döntő helyszínén az ifjú labdarúgó tudorok megismerkedhettek a közelmúlt híres válogatott játékosaival, találkozhattak többek között Nyilasi Tiborral, Détári Lajossal és Garaba Imrével. Mindegyik diákunk igazgatói dicséretben részesült kiváló eredményéért.
A diákok felkészítője Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető volt.
A gimnázium közösségi oldalán olvasható írást osztottuk meg Önökkel.

Last modified: 2022.12.08.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat