fbpx

Városunk Dombóvár

Hálaadó Istentiszteleten ünnepelt az evangélikus közösség Dombóváron

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a „Magyar Templom-felújítás Program” keretében biztosított forrást a dombóvári evangélikus templomtorony bádog borításának megújítására és az épület külső festésére. A tizenöt millió forint összegű beruházás elkészült, december 11-én délután a gyülekezet együtt adott hálát Szücs Eszter és Szabó Szilárd lelkész házaspár vezetésével, a vendégekkel együtt.
Advent harmadik vasárnapján Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét, majd az istentiszteletet követő közgyűlésen Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a gyülekezetet. Elmondta, hogy a kormány templomfelújítási programjának célja nem csak a több esetben műemléki értékkel bíró és közösségi teret adó épületek állagmegóvása, felújítása, hanem a közösségek támogatása is. Közösségeinket minden módon meg kell védeni, erősíteni, támogatni kell. A közösségnek, a közösséghez való tartozásnak a mai bizonytalan, kihívásokkal teli mindennapi életünkben óriási szerepe van, az elesett embertársainknak szüksége van útmutatásra, elfogadásra. Kiemlete, hogy erős keresztény közösségek nélkül nincs nemzet és nincs jövőnk.
Az ünnepségen Aradi András a Tolna-Baranyai Egyházközösség esperese, Rózsai György a közösség felügyelője is háláját fejezte ki a templom megújulásáért. Az istentiszteleten részt vett Pintér Szilárd Dombóvár város polgármestere és Somfalvi Eszter a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője. Az ünnepség advent harmadik vasárnapján az oktatási intézmény diákjainak, tanárainak műsorával vált teljessé.

Last modified: 2022.12.15.

Copyright © 2024 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok