fbpx

Városunk Dombóvár

A Dombóvári Focisuli Egyesület is értékelte az elmúlt szezont

Befejeződött a 2022/2023-as bajnokság őszi idénye a Dombóvári Focisuli Egyesület összes utánpótlás korosztálya számára. Egy jó hangulatú szezonzáró évértékelővel, majd egy vacsorával zárták az évet az egyesület edzői, illetve a Focisuli működését segítő szakmai stáb tagjai.
U7, U9, U11: A legfiatalabb korosztályok Óliás Zsolt és Albert Dominika edzésein készültek az egyesületi Bozsik program kihívásaira. Az öt alkalommal megrendezett őszi fesztiválokon hétről hétre egyre ügyesebb teljesítményt nyújtottak a fiatal focista palánták, olyannyira hogy az U11-es korosztályból 3 játékost is beválogattak a megye legjobbjai közé és ők már a kiemelt megyei edzéseken is fejlesztettek tovább a tudásukat.
U13: A nagypályás futball előkapujában lévő korosztály felkészítéséért Fehér Attila edző felelt, akinek munkáját az U14-es csapat trénere Kázmér Péter segítette. A Megye I. osztályban induló csapat hajszálnyira lemaradva a dobogóról, a tabella 4.helyén várja majd a tavaszi folytatást, ahol a cél, hogy éremmel a nyakukban ünnepelhessenek a bajnokság végén a csapat játékosai.
U14 : Nagy fába vágta fejszéjét a Kázmér Péter által edzett U14-eskorosztály, hiszen az első nagypályás évükben rögtön a regionális bajnokság küzdelmeiben találták magukat a korosztály játékosai. Óriási meglepetésre több utánpótlás központ csapatait (Bonyhád, Nagyatád, Kozármisleny, Kaposvölgye) megelőzve csoportjának 3. helyén végeztek a bajnokság alap szakaszában, így tavasszal a felsőházban folytathatják a küzdelmeket, ahol többek között székesfehérvári és budapesti csapatokkal mérhetik majd össze a tudásukat.
U16: Szintet lépett a Péter Imre által edzett U16-os korosztály is, hiszen az előző évi megyei küzdelmek után ők is a regionális bajnokságban indultak ebben a bajnoki évben. A csoportjukban főleg budapesti, illetve Budapest környéki csapatokkal nézhették farkasszemet a dombóvári fiatalok, így teljesen új pályákon, stadionokban léphettek pályára és motiváló, új tapasztalatokkal gazdagodhattak a szezon során. Céljuk, hogy az őszi 7. helyezés után tavasszal előrébb tudjanak lépni ebben a rendkívül erős bajnokságban.
U19: A Pálinkó Norbert és Martinka Dániel irányításával készülő legidősebb korosztály rengeteg nehézséggel küzdött az őszi idény folyamán. Létszámhiány, sérülések, betegségek okán egy a tervezettnél jóval szűkebb kerettel vágtak neki az őszi idény csatározásainak. A nehézségek ellenére a szűklétszámú csapat összetartásának és kitartásának köszönhetően mégis listavezetőként várhatják a Megye I. osztályú ifjúsági bajnokság tavaszi folytatását. FUTSAL : Futsalszakágban minden korosztályban képviseltettük magunkat a Tolna megyei bajnokság őszi idényében, sőt voltak korosztályok ahol 2 csapatot is indítottunk. Összegezve az őszi futsalszezont kijelenthetjük, hogy a Dombóvári Focisuli Egyesület csapatai a megyei mezőny fölé nőttek, hiszen több korosztályban is az élről várhatjuk a tavaszi folytatást, de szinte mindegyik csapatunk a dobogó valamelyik fokán tölti a téli pihenőjét. EGYÉB KIEMELT
PROGRAMOK AZ ŐSZI IDÉNYBEN : Az U14-es korosztály csapata októberben részt vett Spanyolországban, Barcelonavárosában szervezett KOMM MIT elnevezésű nemzetközi tornán ahol több földrész csapatai mérték össze tudásokat egy nagy hagyományokkal bíró rendezvényen. A DFE U14-es csapata izgalmas, jó mérkőzéseket játszva korosztályában a 3. helyen végzett, de a remek eredmény mellett egy életre szóló élménnyel gazdagodtak focistáink. Horváth Zoltán segítségével november elején a Focisuli edzői stábja vehetett részt egy szakmai napon a Ferencvárosi TC edzőközpontjában, ahol rengeteg szakmai információval és tapasztalattal térhettek haza az ország legnagyobb és leghíresebb egyesületének otthonából.

Last modified: 2022.12.20.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat