fbpx

Városunk Dombóvár

A Dombóvári Futball Club is értékelte az elmúlt szezont

DOMBÓVÁRI FUTBALL CLUB – Horváth Zoltán vezetőedző szezonértékelését olvashatják az alábbiakban:
Július közepén kezdtük meg a felkészülést a 2022/2023-as bajnokság őszi szezonjára. A felkészülési időszakban a heti 4 edzés mellett 7 felkészülési találkozó is szerepelt a programban, amire azért volt szükség, mert több új játékos is érkezett nyáron a csapatunkhoz és szerettem volna minél hamarabb beépíteni őket a csapatszerkezetbe.
Az előző idény szűkösebb kerete több alkalommal is problémát okozott a korábbi bajnokság mérkőzésein, illetve edzésein, ezért a vezetőséggel karöltve döntöttünk a keret bővítéséről, ami visszatekintve az őszi szezonra mindenképpen jó döntésnek bizonyult.
Az érkező játékosok nem csak a keret létszámát növelték, hanem játékukkal minőséget hoztak a csapatjátékba, és növelték a variációs lehetőségeimet, valamint versenyhelyzetet teremtettek több poszton is.
A Dombóvári Futball Club kerete továbbra is 90%-ban helyi nevelésű, illetve kötődésű fiatalokból áll ami még mindig egyedülálló a megye, illetve a régió azonos osztályú csapatainál.
Az őszi szezonban nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok, bár maximalista lévén nem teljesen, de egy ilyen fiatal átlagéletkorú csapatnál kiküszöbölhetetlen, hogy legyenek kisebb hullámvölgyek, de talán sikerült a minimálisra csökkentenünk ezeket az időszakokat.
Komoly előrelépést tettünk az előző szezonhoz képest a védekezés stabilizálásában, hiszen a mindösszesen 9 alkalommal sikerült a 13 bajnoki mérkőzésen ellenfeleinknek betalálniuk a hálónkba , így a legkevesebb kapott góllal zártuk a szezont. A támadójátékunk is javult, a 37 rúgott gólunkkal második helyen állunk a mezőnyben.
A legbüszkébb a listavezető Dunaföldvár FC legyőzésekor voltam a csapatomra az ősz folyamán, és nem csak azért, mert a szezon során ez csak nekünk sikerült a mezőnyben, hanem mert az osztály legerősebb keretével rendelkező csapatát fölényesen, magabiztos játékkal sikerült 4-1 arányban legyőznünk.
Nem szeretném senkinek a teljesítményét kiemelni, mert edzőként én mindig csapatban gondolkodom, de a pályára lépő játékosok nem okoztak csalódást, mindenki a képességeihez mérten megpróbálta kihozni magából a maximumot.
Ezúton szeretném én is megköszönni Dombóvár Város Önkormányzatának, a szponzorainknak, és mindenkinek akik munkájukkal és támogatásukkal hozzájárultak a csapat nyugodt felkészüléséhez és szerepléséhez az őszi szezon folyamán.
A DFC szereplése számokban:
3.helyen áll a csapat a tavaszi rajt előtt, 13 mérkőzésből 8 győzelem és 2 döntetlen mellett 3 alkalommal hagytuk el vesztesen a pályát. 37 rúgott gól mellett mindössze 9 gólt kaptunk.
A házi góllövőlista állása:
Tóth Máté: 9 gól, Horváth Árpád: 8 gól, Párkányi Zsolt: 4 gól, Tieger Endre: 3 gól, Lódri Gergő: 3 gól, Hetesi Gábor: 3 gól, Varga Bence: 2 gól, Pataki Armand: 2 gól, Martinka Dániel: 1 gól, Ádám Levente: 1 gól, Kreizer Zsombor: 1 gól.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!

Last modified: 2022.12.20.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat