fbpx

Városunk Dombóvár

Kiváló eredményt produkált a két dombóvári sportoló

Halmosi Zsolt 6. Tóth Dominik pedig 12. helyen zártak Mexikóban, a Funkcionális Fitnesz Világbajnokságon. Mindketten a Dombóvári Z2 Sportegyesület kiválóságai.
Gábor Balázs tanítványai idén júliusban vettek részt a Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokságon, ami egyben országos válogató is volt. Halmosi Zsolt magyar bajnok lett, Tóth Dominik pedig harmadik helyen végzett. Ezáltal mindketten meghívást kaptak a válogatott keretbe, továbbá indulási jogot szereztek a korosztályos (U18) világbajnokságra.
Komoly felkészülési munka zajlott az elmúlt időszakban. A teljes egyesület, támogatók, barátok, család mind ott álltak végig a fiúk mögött, hiszen nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is a legjobb formájukat kellett hozniuk a négy fordulóból álló világversenyen.
December 10-én repültek Mexikóba a Junior Funkcionális Fitnesz Világbajnokságra Halmosi Zsolt és Tóth Dominik.
Az első versenynapon 12 perces időkerteben kellett az alábbi feladatokban a maximumot teljesíteniük a fiataloknak: 50 dupla ugrálókötél, 5 kötélmászás, 50 dupla ugrálókötél, 25 homokzsák átdobás váll fölött @70kg, 50 dupla ugrálókötél, 50 thruster (guggolásból nyomás) @35kg 50 dupla ugrálókötél. Halmosi Zsolt 6. helyen hozta az első feladatot, Tóth Dominik pedig 12. helyen zárt.
A második feladatban 150 m úszást 2400 m futás kellett teljesíteni a versenyzőknek. Halmosi Zsolt kiválóan teljesített, feljött az 5. helyre, és pontozásban közelebb került az élmezőnyhöz, Tóth Dominik 14. helyen ért célba, ezzel megtartotta pozícióját.
Az „ERŐ TESZT”-en Dominik kiválóan teljesített, a lökése is jól sikerült, az emelése egyéni csúcs lett, 4. helyen zárta az erő tesztet, és ezzel feljebb került a 10. helyre. Zsolti első gyakorlatánál elszámolta a tárcsákat (minden súly fontban volt megadva, nem kg-ban), és olyan súlyt pakolt fel, amit korábban még sosem lökött ki… (most egyébként kis híján sikerült.) Sajnos csak az utolsó kísérletnél vette észre, de addigra elfáradt, így nem lett érvényes lökése.
Ezt követően egyéni csúcsot “deadliftelt”, így összességében csak egyetlen pozíciót csúszott vissza, 6. helyen várta az utolsó feladatot.
Az utolsó körben a dombóvári egyesület két kiválósága szintén nagyon összeszedetten versenyzett, Zsolti 5. helyen végzett, Doma pedig a saját futamát megnyerve, összesítve 8. lett.
GRATULÁLUNK!

Last modified: 2023.01.02.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat