fbpx

Városunk Dombóvár

Győzelemmel kezdte a középszakaszt az U15-ös női röplabda csapat

Az alapszakaszt követően tökéletesre sikerült a felkészülés és a folytatás a Leány U15 IV. o Dél-Nyugat – Középszakasz I. fordulójában, amelyre ezúttal Nagybajomban került sor, négy csapat részvételével. A hazai gárda (NDR) mellett Gyenesdiás (NYBRSE), és Kaposvár (KASI) csapata ellen kellett pályára lépnie a DARC SzE U15-ös lányainak.
A hétvége eseményeiről Boruzs Gábor vezetőedző számol be az alábbiakban:
December óta sokat gyakoroltunk, főleg csapat taktikai elemeket és egy új játékszisztémát is kialakítottunk. Mostanra már mindenkinek meg lett a fix játékos posztja is, így könnyebb volt begyakorolni a figurákat.
Az első meccsen ismeretlen ellenféllel álltunk szembe, de szerencsére a lányaink nem izgulták el és szinte végig vezetve, nagyon kevés hibával hozták le az egész mérkőzést. DARC SzE – NYBRSE végeredmény 3:0 (25:10, 25-17, 25.17).
Pihenő nélkül következett a nagybajomi NDR elleni játék. Nem levonva a dombóvári lányok érdeméből, de az ellenfél csapatát fiatalabb, kevesebb játéktapasztalattal bíró röplabdások alkották, így a különbség elég hamar kirajzolódott a két együttes között. A harmadik játszmában a kiváló szerváknak köszönhetően végleg eldőlt a meccs kimenetele, ismét sikerült három játszmában lehozni a csatát. Végeredmény NDR – DARC SzE 0:3 (12:25, 15:25, 4:25).
Kaptak bő egy óra pihenőt a lányok, ami idő alatt regenerálódhattak, frissítettek. Szükség is volt rá, mert várt még ránk egy nagy csata a KASI ellen.
A várakozásnak megfelelően esett egymásnak az addig veretlen két csapat, oda-vissza szerezték a pontokat. A kezdet a kaposváriaknak sikerült jobban és az első szettet megnyerték. A folytatás is igen szorosnak bizonyult, fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a szett vége felé pár pontos hátrányból előbb egyenlíteni, majd fordítani is tudtunk az eredményen és a második játszmát mi nyertük. Azt hiszem ez jelentette az egész mérkőzést nézve is a fordulópontot, bár tudtuk, hogy még két nagyon nehéz szett vár ránk. A dombóvári lányok fogat összeszorítva, koncentrálva játszottak és ugyan nem nagy különbséggel, de hozták a harmadik szettet is. Mivel három nyert 25 pontig zajlanak a mérkőzések még egy nagyon fontos játszma hátra volt… Itt köszönném meg a maroknyi, de annál lelkesebb szurkolótáborunknak (ők voltak a leghangosabbak), hogy hozzásegítették a csapatot a buzdításukkal a jó játékhoz és a végső győzelemhez is!!! Sikerült ismételten legyőznünk a KASI-t szoros szettekben (25:19, 21:25, 19:25 és 18:25) 3:1 arányban! Hatalmas öröm és megkönnyebbülés! Természetesen a „jutalom” sem maradhatott el hazafelé egy „mekizés”! 🙂
Szeretném még kiemelni, hogy a cseréink is kiválóan szálltak be a mérkőzésekben és jelentősen hozzájárultak a csapat eredményeihez és sikeréhez!
Hajrá Dombóvár! Hajrá DARC!
A győztes csapat tagjai: Bocor Karina, Marton Hanna, Incze Nóra, Nánási Virág, Oldal Hanna Jázmin, Monostori Zsanett, Incze Judit, Vincze Bernadett Tímea, Domonkos Anna, Lamprou Sofia.
Gratulálunk!

Last modified: 2023.03.06.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat