fbpx

Városunk Dombóvár

„Gyermekeink biztonsága” címmel tartottak prevenciós előadást

Március 10-én a Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum „Gyermekeink biztonsága” címmel prevenciós előadást tartott szülők és pedagógusok részére a Dombóvári Művelődési Ház Majoros termében közel 50 fő részvételével.
A rendezvényt Gábor Zoltán r. alezredes, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társelnöke nyitotta meg és köszöntötte a megjelenteket.
Ezt követően Kovács Adriána, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulója mutatta be a gimnáziumban tavaly elindított és jelenleg is működő kortárs oktatás menetét, a programban részt vevő diákok munkáját.
Mráv Nikoletta gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus „Kamasz kaland” címmel tartott előadást a serdülőkor feladatairól, nehézségeiről. Előadásában kitért a serdülőkor biológiai, pszichológiai változásaira, az autoritás és identitás krízisre, a vészjelekre, a serdülőkori problémás viselkedésre, a szerhasználat és addikció szempontjából a rizikófaktorokra, valamint a serdülő szerhasználatának stádiumaira, testi, pszichés tünetekre, magatartásbeli változásokra.
A prevenciós előadást megelőzően március 1-jén délelőtt a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium, valamint a MMSZ Esterházy Miklós Technikum kortárs oktatói – Gábor Zoltán r. alezredes, bűnügyi osztályvezető és Tóth Szilvia r. ftzls. bűnmegelőzési előadó kíséretében – látogatást tettek a Pécsi Kamasz Addiktológiai Regionális Centrumban (K-aRC). A rendezvény vendégeinek Gábor Zoltán r. alezredes mutatta be a Centrum működését, az ott végzett munkát.
Végezetül a résztvevők részéről felmerülő jogi és egyéb kérdésekre Gábor Zoltán r. alezredes, valamint a meghívott előadók válaszoltak.

Last modified: 2023.03.13.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat