fbpx

Városunk Dombóvár

A magyar szabadság ünnepe

A magyar szabadság ünnepén a Dombóvári József Attila Általános Iskola műsorával vette kezdetét a rendezvény városunkban. A közel száz diák közreműködésével méltó módon emlékezhetett a március 15-i eseményekre a dombóvári közösség. Molnár István városunk díszpolgára osztotta meg gondolatait a Művelődési Ház színháztermében szerda délelőtt.
„Egy nemzet, egy ország nem felejtheti el, nem veszítheti el egy ilyen nap emlékét. Ezek a jeles napok tartják meg nemzeti öntudatunk építményét, mint a fát a gyökere. Ebből tudunk erőt meríteni, amikor szükség van rá.” A közelmúlt történelmére, az elmúlt évek kihívásaira hivatkozva vont párhuzamot a 175 évvel ezelőtt történt eseményekkel Molnár István. Ugyanúgy, mint akkor ismét erőt kell meríteni, és újra el kell kezdeni építkezni. Egyensúlyt vesztett világunkban a gyermekeink, unokáink számára egy élhető világot kell építeni. Miénk a felelősség, nekünk kell valamit tenni. Így gondolták a március ifjak majd két évszázada és így gondoljuk ma is.
Az ünnepség után Pintér Szilárd polgármester képviselőtáraival, intézményvezetők, civil szervezetek vezetői helyezték el koszorúikat a Szigeterdőben.
Köszönjük a magas színvonalú produkciót az iskolának, a diákoknak és felkészítő tanáraiknak Deli Orsolyának és Szalainé Balogh Erikának.

Last modified: 2023.03.20.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat