fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének eredményhirdetése

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének ünnepélyes eredményhirdetésén vett részt Pintér Szilárd polgármester szombaton a Dombóvári Művelődési Házban.
A résztvevőket Páldi Ede, az egyesület elnöke köszöntötte, majd ismertette a harminckét borász hetvenöt leadott bormintáját. Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóváron kívül, tíz járási borász és tíz pécsi Bacchus Borklub tag nevezett a megmérettetésen. A leadott minták magas minőségét bizonyítja, hogy 34 bor érdemelt arany minősítést, 26 ezüstöt és 15 bronzot.
Kovács János, a bíráló bizottság elnöke elmondta, a nevezett borok minősége kiváló, a tavalyi év szőlőtermésének kedvezett az időjárás, a leadott nedűk letisztultak és tökéletes ízharmóniával rendelkeznek.
A minősítéseket és az aranyérmeket Páldi Ede elnök adta át, s minden bornál ismertette a jellemzőit a közönségnek. Az év bora díjakat Pintér Szilárd polgármester adta át 1-1 kupa kíséretében, melyet Dombóvár Város Önkormányzata ajánlott fel.
Az év fehérbora a Boda-Tevesz Családi Pincészet vegyes fehérbora érdemelte ki, az év rozé bora címet Csiszár László vegyese nyerte el, az év vörösbora díjat Pálfalvi Roland shirazával vihette haza.
Az eredményhirdetést követően szerény vendéglátással és bordalokkal készült az egyesület, majd Kiss András zenélt a közönségnek.

Last modified: 2023.03.31.