fbpx

Városunk Dombóvár

A belvárosban mindenhol tojásfák jelzik a húsvét közeledtét

Két civil szervezet segíti évről-évre a tojásfák díszítését városunkban. A Dombóvár-Kernen I. R. Baráti Kör Egyesület már március elején elhelyezte a húsvéti díszeit a város központjában, míg az Életfa Nagycsaládos Egyesülete Dombóvár az óvodákat megszólítva szervezték meg a fák díszítését. Az egyesületbe tartozó családok, és a gyermekek szívvel-lélekkel, ügyes kézzel készítették a szebbnél szebb tojásokat, és csillogó szemmel, mosolygós arccal aggatták az ágakra.
A város születésnapjára vidám tojásvadászatra, játékos vetélkedőre hívták a családokat. A kicsikből és nagyokból, családtagokból és baráti társaságokból álló csapatok 6 állomáson bizonyították rátermettségüket. Locsolóverset állítottak össze szavakból, kvízkérdésekre válaszoltak, tojástartó-tetrist raktak ki, időre gyűjtöttek tojásokat a fűből, csokitojás jutalomért dobtak célba, kanálon szállítottak tojásokat egyik helyről a másikra és lufi-kukacként közlekedtek a Múzeumkertben.
A közel 100 érdeklődőt megmozgató programról senki nem tért haza üres kézzel. Az élmény és csokitojás mellé minden csapat kapott emlékbe egy gyönyörű, kézzel készült mézeskalács hímestojást is, aminek belseje meglepetést rejt. A legtöbb pontot összegyűjtő 3 csapat pedig ajándékcsomagot vehetett át.
Köszönjük a közreműködést, az együttműködést!

Last modified: 2023.04.14.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat