fbpx

Városunk Dombóvár

Öt középiskola részvételével rendeztük meg a Buzánszky tornát

Újra életre hívtuk a korábbi években már hagyományként működő, iskolák közötti Buzánszky Jenő Labdarúgó tornát. Az Aranycsapat hátvédjéről elnevezett sporteseményt Pintér Szilárd polgármester nyitotta meg, majd a rendezvény ötletgazdájával, Berki Zsolttal végezték el a kezdőrúgást az MMSZ Esterházy Miklós Technikum Buzánszky Jenő Sportkomplexumában.
A tornát megtisztelte jelenlétével ifj. Buzánszky Jenő is, aki mindig örömmel tesz eleget a felkérésnek, és érkezik édesapja szülővárosába. A három dombóvári és két tamási csapat színvonalas mérkőzéseket játszott a tavaly felavatott új műfüves pályán. A labdarúgó tornát az Illyés Gyula Gimnázium nyerte meg, a képzeletbeli dobogó második fokára a házigazda MMSZ Esterházy Miklós Technikum állhatott, a harmadik pedig a Béri Balog Ádám Katolikus Gimnázium csapata lett. A sorban a következő az Apáczai Csere János Technikum és Kollégium csapata, végül ötödik helyen tisztes helytállással a Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium végzett. A gólkirályi címet ezúttal Vörös Ádám az MMSZ Esterházy Miklós Technikum csapatának játékosa érdemelte ki hat góljával.
Pintér Szilárd polgármester kiemelte, reméli a továbbiakban már nem lesz semmi akadálya annak, hogy évről-évre megrendezésre kerüljön Buzánszky Jenő születésnapjának dátumához közeli időpontban a labdarúgó torna Dombóváron. Jeles évfordulóhoz közeledünk, hiszen 2025-ben lesz 100 év annak, hogy a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett 49-szeres magyar válogatott labdarúgó megszületett városunkban.

Last modified: 2023.05.04.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat