fbpx

Városunk Dombóvár

Hosszú távú együttműködésben gondolkodnak

A Dombóvári Szent Lukács Kórház és a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) közös akaratát rögzítették együttműködési megállapodás formájában, a szerződést Dr. Kerekes László igazgató és Czene Attila elnök írta alá Dombóváron. A Nordic walking mozgásforma bevezetése, népszerűsítése lehetőséget biztosít kórházon belül és szélesebb körben a lakosság egészségügyi állapotának javítására, a mozgáskultúra fejlesztésére – emelte ki az esemény alkalmával a kórház vezetője. Czene Attila magyar olimpiai bajnok úszó Fejér vármegye példáját hívta elő, ahol már negyven különböző helyszínen alkalmazzák a koncepciót sikeresen.
Dr. Fridrik Gábor, a Dombóvári Szent Lukács Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa, mint ötletgazda osztotta meg elgondolását, akinek a fejlesztés elindításával egy álma válik valóra. Első körben a kórház közvetlen környezetében terveznek kialakítani egy kisebb területet a mozgásforma gyakorlására, a rehabilitációs potenciál kiaknázása céljából. Majd nyitnának a kollégák felé, akik már lelkesen várják, hogy elsajátítsák a technikákat. Már két gyógytornász elvégezte a tanfolyamot, akik a MASPORT által hozott eszközökkel megkezdhetik az oktatást a közeljövőben.
Dr. Fridrik Gábor osztályvezető főorvos kiemelte, széles körű együttműködés van kialakulóban, hiszen a város vezetése a kezdeményezés mellé állt és több civil és sport szervezet is nyitott a partnerségre. Pintér Szilárd polgármester a Szállásréti-tóra irányította a figyelmet, amely a kórház közvetlen szomszédságában helyezkedik el és kiváló adottságokkal bír. Ezen a helyen egy korábban tervezett projekt mentén 2024. második felében elkezdődhet egy nagyobb beruházás, amely a Nordic walking sportág kedvelőinek is teret adhatna – hívta fel a figyelmet a város vezetője. Így válna mindenki számára elérhetővé és hosszú távon eredményessé a prevenció, a gyógyítás és az utógondozás területén a Nordic walking mozgásforma Dombóváron.

Last modified: 2023.05.15.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat