fbpx

Városunk Dombóvár

Magyarországi Horvátok Szövetsége Egyesületének közgyűlése

A Magyarországi Horvátok Szövetsége Egyesület Dombóváron, a Szuhay Sportcentrumban tartotta éves közgyűlését május 13-án. A küldötteket Pintér Szilárd polgármester, Drago Horvat Horvátország Pécsi Főkonzulja és Varga-Stadler Gábor, a Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte.
Pintér Szilárd polgármester megtisztelőnek nevezte, hogy Dombóvárt választották a fontos esemény helyszínéül és reméli, hogy jó hírét viszik a városnak. Felhívta a figyelmet arra, hogy mindenképpen tekintsék meg az 1973-ban a Szigeterdőben felállított eredeti Kossuth-szoborcsoportot és tájékoztatta a vendégeket a város ünnepi eseményeiről.
A hivatalos ceremónia és a napirendi pontok megtárgyalása után a több mint kétszáz résztvevőt Osztrogonácz József elnök úr és Szolga József horvát nemzetiségi szószóló a Szigeterdőben felállított rendezvénysátorba invitálta, ahol gasztronómiai és kulturális programokkal folytatták az eseményt. A színpadon színvonalas produkciókat láthattak a meghívott vendégek a Pécsi Miroslav Krleža Horvát Oktatási Centrum tanulói, a Barcsi „Biseri Drave” Hagyományőrző Táncegyüttes, a Pécsi „August Šenoa” Klub énekkara, a Bajai „Zlatna grana” Hagyományőrző Táncegyüttes, Gyurity István színművész és a Vizin zenekar közreműködésében. A magyarországi horvátok legjobb szakácsai készítették el az általuk képviselt régiók tradicionális ételeit.

Last modified: 2023.05.15.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat