fbpx

Városunk Dombóvár

Ápolói asszisztens képzés indul a kórházban

Hétfőn ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a tanfolyam, mely a Tolna Megyei Szakképzési Centrum és a TM SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium szervezésében valósul meg. A 15 hallgató a Szent Lukács Kórházban szakképzett oktatóktól sajátítja el a szakma fortélyait 18 hónap alatt. Az ünnepséget Lőcze Tibor iskolaigazgató nyitotta meg.
Pintér Szilárd polgármester elmondta, a hallgatók a jövőnk zálogai, hiszen a humán erőforrás fejlesztése kiváltképp fontos a város fejlődése szempontjából. Dr. Kerekes László kórházigazgató tájékoztatott, a kórház szinte limit nélkül képes befogadni a szakképzett ápolókat és ápoló asszisztenseket, hiszen a szakdolgozók vannak nap, mint nap a betegekkel, s dolgoznak a gyógyulásukért. A kihelyezett képzés lényege, hogy a hallgatók jövendőbeli kollégáiktól tanulhatnak, akik ismerni fogják az újonnan belépő munkatársak képességét, s egyúttal munkalehetőséget is kínál az oktató intézmény a frissen bizonyítványt szerzetteknek.
Dömötör Csaba kancellár kiemelte, örömmel tölti el, hogy az önkormányzat és a kórház is partner a szakmai képzés megvalósításában, mindemellett azt is látja, nagy igény van Dombóváron az egészségügyi képzésekre, melyre a centrum és a képző iskola is szívesen reagál újabb szakmai lehetőségekkel.
A képzés szakmai része hétfőn indul a kórházban.

Last modified: 2023.05.18.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat