fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Dombóvár ad otthont több mint ötven éve az eredeti Kossuth-szoborcsoportnak

Dombóváron, a Szigeterdőben ötven év után a Kossuth-nótával vette kezdetét az ünnepség Ferencz Orsolya énekművész előadásában. Kerényi Zsolt alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket Dombóvár Város Önkormányzata nevében, s személyes élményén keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy mekkora értéket őriz Dombóvár itt az első felelős magyar kormány tagjait ábrázoló szoborcsoporttal, legyünk rá méltán büszkék – emlékeztetett.
A kerek évforduló alkalmából rendezett megemlékezést Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Művelődési Házzal közösen. Takács Istvánné helytörténész ismertetőjében különleges, semmi mással össze nem hasonlítható értéknek nevezte a Dombóvár által befogadott szobrokat.
Az ünnepség keretében május 20-án a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjainak közreműködésével emlékeztek meg az első felelős magyar kormány tagjainak életéről, munkásságáról; név szerint Herceg Eszterházy Pál, a király személyi körüli miniszter, Klauzál Gábor földművelés- és iparügyi miniszter, báró Eötvös József vallás- és közoktatásügyi miniszter, gróf Széchenyi István közmunka- és közlekedésügyi miniszter, gróf Batthyány Lajos miniszterelnök, Szemere Bertalan belügyminiszter, Deák Ferenc igazságügy miniszter és Mészáros Lázár hadügyminiszter.
A rendezvény végén a vendégeket stílusosan Kossuth kiflivel kínálták a Dombóvári Székely Körnek köszönhetően.

Last modified: 2023.05.30.