fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Felújítások a város több részén

Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt egy héten belül több felújítási munka is elindult városunkban. A Tulipán utcai játszótér elemeinek bővítése, a park rendezése egy hete kezdődött el.
A már meglévő hinták, homokozó, valamint miniváras csúszda mellé elhelyezésre kerül egy kötélpiramis, egy duplatornyos kombinált vár mászóhálóval, létrával és csúszdával, amelyeket nem csak az óvodás gyermekeink, de még a kisiskolások is használhatnak. Telepítésre kerül ezen felül egy retro mókuskerék a régi időkre emlékezve és a legkisebbeknek bébi beülős rugós játékelem. Évekkel ezelőtt volt itt beton pingpongasztal is, most egy modern, kültéri változat kerül kihelyezésre.
A bővítés során a kivitelező vállalkozó egy napelemes lámpatest elhelyezését is vállalta gyermekeink biztonságának fokozása érdekében! A bővülő játszószerek mellett a környezet fokozott védelme érdekében további hulladékgyűjtő edények, továbbá padok is kihelyezésre kerülnek a területen.
A hét elején elindult a Zöldliget Óvoda parkolójának bővítése, illetve felújítása. Az ingatlanokhoz tartozó parkolótól induló bekötőút aszfaltozását, a meglévő parkolók zúzottköves felújítását, víznyelő rácsok cseréjét rendelte meg a kivitelezőtől Dombóvár Város Önkormányzata.
Elkészült a héten a Mágocsi úton a Kapos folyó feletti híd útburkolatának teljes aszfaltozása. Jövő héten a híd korlát elemeinek festése is meg fog történni. Ezt a munkát az MMSZ Esterházy Miklós Technikum felajánlásának köszönhetően a tanulók végzik majd el, az önkormányzat biztosítja az alapanyagot és az eszközöket.
A gyalogosok közlekedésének biztonságát szolgáló új járdaszakasz megépítése a vasútállomástól a Kórház utcáig is megkezdődött a napokban.
A fent említett fejlesztéseket az önkormányzat saját forrása terhére valósítja meg, örömteli, hogy a költséghatékony gazdálkodás eredménye napjainkban már mindenki részére kézzelfoghatóvá vált.
A munkálatok befejezéséig szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Last modified: 2023.06.20.