fbpx

Városunk Dombóvár

Hippokratész emlékérmet kapott Dr. Tóth Mária

Az Országos Küldöttközgyűlésen vehette át a Magyar Orvosi Kamara által alapított díjat kiemelkedő orvosi, kamarai pályafutása alapján. GRATULÁLUNK!
A Magyar Orvosi Kamara 1999-ben „Hippokratész Emlékérmet” alapított, a kamara munkájában kimagasló érdemeket szerzett kamarai tagok kitüntetésére. A díjban azok a tagok részesülhetnek, akik emberi, orvosi magatartásukkal példaképül állíthatók, akik a kamarai munkájukkal, helytállásukkal méltán vívták ki a kollégák és a társadalom elismerését. A díjazandók személyére a kamara valamennyi tagja és szervezte javaslatot tehet. A jelölések alapján a kuratórium tagjai döntenek arról, hogy kik részesülnek egy adott évben Hippokratész Emlékéremben.
Dr. Tóth Mária 1971-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Ezután 1980-ig a Dombóvári Kórház belgyógyászati osztályán dolgozott, illetve szerzett szakvizsgát. 1980-tól 2002-ig Dombóváron városi körzetben tevékenykedett, melynek során háziorvosi szakvizsgát is szerzett. Oktató körzeti mentorként részt vett a szakorvos képzésben. 2002-től 2019-ig a Dombóvári Kórház Rendelőintézet belgyógyászati szakrendelőjében dolgozott.
1990-től három cikluson át önkormányzati képviselőként, szociális és egészségügyi kérdésekkel foglalkozott az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökeként.
Munkásságának köszönhető a város gondozóházi hálózatának és az otthoni szakápolás megszervezése.
Egészségügyi prevencióról szóló előadásokat tartott középiskolákban és a városi televízióban.
Két ciklusban a KESZ Kábítószerellenes Fórum alelnöke, majd azt követő két ciklusban elnöke.
Kollégái érdekeinek képviselete egész pályája során végig kísérte.
Évtizedekig a Vöröskereszt vezetőségi tagjaként előadásokat tartott és rendezvényeket szervezett.
Hosszú időn át volt a dombóvári kórházban szakszervezeti elnök.
Az elsők között vett részt az egyesületi orvosi kamara megszervezésében. 1989-től 1993-ig a helyi egyesületi kamara társelnöke.
2011-től 2015-ig Dombóvár-Tamási választókerület országos küldöttje.
2011-től 2019-ig Dombóvár -Tamási kamarai választókerület elnöke, 2019-től országos és területi küldött.
Minden évben tagi szolgáltatásként több rendezvényt is szervez, melyeknek fontos célja, az új ismeretek megszerzésén túl, hogy a kollégák találkozzanak, egy kicsit beszélgessenek egymással. Tájékoztatja a tagságot a kamarai kedvezményekről, támogatási lehetőségekről. Nyugdíjas orvosokkal is tartja a kapcsolatot, mindig meghívja őket a kamarai eseményekre.
Alázattal, nagy szaktudással végzett munkájáért több elismerésben részesült:
Miniszteri dicséret, Szent Lukács Díj, Vöröskeresztes Emlékérem, Kamarai Emlékérem.
A Vitézi Rend Polgári tagozatának tagjává is választották a közösségért és nemzetért végzett tevékenységéért.

Last modified: 2023.06.20.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat