fbpx

Városunk Dombóvár

TÁJÉKOZTATÓ

Az ország egész területén okoznak egyre nagyobb problémát a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt bekövetkező villámárvizek. Dombóváron a gunarasi településrészt is több alkalommal öntötte el az elmúlt időszakban az északi irányból, a főút túloldalán lévő szántóföldekről érkező csapadékvíz.
Az Önkormányzat azonnali intézkedésként megkezdte a Parksor utcai árok meder-rendezési- és helyreállítási munkáit 340 m hosszon és a fürdőtől délre található Gunarasfürdői árok meder-rendezését a teljes 510 m-es hosszon.
Helyreállítjuk az Autóspihenő utca és a főút között épített szikkasztó árkot, a meder mélyítésre, míg a nyaralók felőli koronaél megemelésre kerül, ezzel megakadályozható, hogy a főút felől, az átereszen érkező csapadékvíz elöntse az utca közepső részét.
Tekintettel arra, hogy az árkok feletti átereszek méretezése nem megfelelő, nagy esőzések idején akadályozták a csapadékvíz szabad elfolyását, így elbontásra kerül a Parksor utcai áteresz és a Hableány utca végén található áteresz is. Ezzel Gunaras megközelítése a Parksor utcai bejáraton és Újdombóvár irányából a fürdő mögötti földútról egyelőre nem lesz lehetséges.
A településrész vízrendezésének végleges megoldása érdekében vízmérnök tervezővel komplex tervet készíttetünk. A tervezési folyamatban a közútkezelő és a katasztrófavédelem szakemberei is részt vesznek, illetve az érintett földhasználókat is bevontuk.
Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

Last modified: 2023.06.20.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat