fbpx

Városunk Dombóvár

Nagy sikerrel, óriási érdeklődés mellett zajlott a Tolna Vármegyei Vadásznap, a tematikus ünnepnek öt év után ismét Dombóvár volt a házigazdája

A szombati napon tizenhárom vadásztársaság vett részt az eseményen a Szigeterdőben. A helyszín ismét jó választás volt és az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak. Pintér Szilárd polgármester és Dr. Pilisi Gábor az OMVK TM-i Területi Szervezet elnöke nyitották meg a rendezvényt, ezt követően dr. Hegedüs János plébános celebrálta a Hubertusz szentmisét.
A díjak átadása és a fiatal vadászok eskütétele után a járás egyesületei, kulturális csoportjai színes programjait tekinthették meg a vendégek. A kapospulai Vízmente Néptánccsoport, a kocsolai Madchenek Tánccsoport, a döbröközi Gyöngykoszorú Hagyományőrző Néptánccsoport, az attalai Pávakör, a Dombóvári Zenész Egyesület és a Kapos Táncegyüttes színvonalas produkciókkal szórakoztatta a közönséget.
Délután a kutyás bemutató nagy sikert aratott, az agarak, vizslák és kopók megmutatták egyéniségüket, különleges adottságaikat. Az egész napos programon lövészet, rendőrkutyás-, illetve solymász bemutató és egyéb gyermekprogramok várták az érdeklődőket.
Kitüntetések:
Az Országos Magyar Vadászkamara Érdemérme kitüntetését adományozta az Országos Magyar Vadászkamara Tolna vármegyei Területi Szervezete
Keller Ádámnak és Bán Bélának.
A Tamási Széchenyi Vadásztársaság Hubertus Kereszt Ezüst fokozata kitüntetését vehette át Dömötör Péter a Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetését id. Csik Gyula kapta.
A kapospulai székhelyű Gazda Vadásztársaság Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetést adományozott Bognár Attilának, Sudár Károlynak és Klotz Istvánnak.
A Dunakömlődi Vadásztársaság a Hubertus Kereszt Arany fokozata kitüntetését Rauh Konrád vehette át.
Nak-Lápafő Vadásztársaság a Hubertusz Kereszt Arany fokozata kitüntetését kapta Bognár Dezső vadászmester, Füzy Sándor és dr. Riba Géza.
GRATULÁLUNK!

Last modified: 2023.07.03.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat