fbpx

Városunk Dombóvár

Atlétikai tábor

Ebben az évben már ötödik alkalommal szervezte meg a DOVASE Halmainé Horváth Katalin atléta edző irányításával a nyári napközi jellegű atlétikai tábort. A program legfontosabb célja a csapatépítés volt, továbbá az, hogy az egyesület igazolt utánpótláskorú atlétái, és kölyökatlétái együtt töltsenek egy hetet jó hangulatban, szerető környezetben edzőikkel.
Külön öröm és siker, hogy az egyesület mind a négy iskolai kölyökatlétika csoportjából érkeztek gyerekek, akik a jövőben – reményeink szerint – meghatározzák az utánpótlásbázisunkat. Ötven kölyökatléta vett részt a táborban. Első alkalommal bontották meg a korosztályokat, így rögtön a suli befejeztével az első héten a legkisebbek (6-7-8 évesek), majd a második héten a nagyobbak, 10-11-12 éves atléta növendékek vehettek részt. A helyszín ezúttal is a Szuhay Sportcentrum kisterme, atlétikapályája és a Szigeterdő volt. Jó hangulatban és hasznos időtöltéssel telt a sporttábor, ahol a délelőtti edzéseken az atlétika változatos versenyszámait gyakorolhatták a gyermekek. Ami a körülményeinkhez képest biztonságosan végrehajtható, mindent kipróbáltunk. A kisebbekkel játékosan az alapmozgásokat, de a nagyobb korosztállyal a diszkoszvetést, gerelyhajítást, rúdugrást, magasugrást, gátfutást is beiktattuk az edzésprogramba. A délutáni tréningeken mindig különböző versenyeket szerveztünk. Óriási sikere volt az exhatlon pályának, kölyökatlétika versenynek, kincskeresésnek, rollerversenynek, számháborúnak, kutyás bemutatónak, arcfestésnek, kvízjátékoknak és a nagy melegben az uszodai lubickolásnak is – számolt be a részletekről Halmainé Horváth Katalin.
A közelgő atlétika világbajnokságról is sokat beszélgettek, néztek videókat a magyar atlétákról, latolgatták az esélyeket, próbálták motiválni a kis sportolókat, hogy minél többen ellátogassanak szüleikkel a világversenyre.
Összességében a tábor elérte legfontosabb célját, hogy a gyermekek hasznosan, sok-sok mozgással, atlétikával, pozitív élményekkel, jó közösségben töltsenek el egy hetet.
Halmainé Horváth Katalin megköszönte edzőtársainak a közös munkát, név szerint Lakatos Lamm Viktóriának, Fazekas Gáspárnak és segítőimnek, Tamás Zsófinak és Faour Mírának.
HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE NEM ADJUK FEL SOHASE!

Last modified: 2023.07.18.

Copyright © 2024 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok