fbpx

Városunk Dombóvár

A szívegyesületek VI. országos rendezvényének házigazdája volt Dombóvár

A Magyar Szívegyesületek Országos Szövetsége (MASZEOSZ) a hatodik sporttalálkozóján 14 versenyszámban (úszás, futás, gyaloglás, asztalitenisz, labdarúgás, lövészet, teke, darts, röplabda, sakk stb.) mérték össze tudásukat a résztvevők. Az esemény fővédnöke Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és védnöke Pintér Szilárd polgármester volt.
A pénteki nap megnyitó ünnepséggel indult, ahol dr. Bereczki Mária, a helyi egyesület elnöke, Pintér Szilárd polgármester, dr. Orbán Csaba belgyógyász, kardiológus, a Magyar Szívegyesületek Országos Szövetségének elnöke, valamint Hosszú Sándor Gergely, a Civil Tanács elnöke köszöntötte a résztvevőket. Az eseményen előadást tartott dr. Fridrik Gábor kardiológus főorvos, emellett fellépett a Jumpers Kötélugró Sportegyesület, illetve Fodor János miskolci operaénekestől hallhatták a magyarok világhimnuszát.
A szombati napon már korán reggel elkezdődött a sportverseny, a szervezők fakultatív programokat is szerveztek, az érdeklődők több múzeumba is ellátogathattak, helytörténeti sétán vehettek részt, illetve kvízjáték keretében ismerkedtek Dombóvárral. Este pedig gála ünnepség során Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket, majd a város tehetségei is a színpadra léphettek, más civil egyesületek is bemutatkozhattak.
Az esemény zárásaként vasárnap tartották az eredményhirdetést, ahol minden résztvevő teljesítménye elismerésre került, közel 300 érmet adott át Pintér Szilárd polgármester, és Szabó Csaba, a Dombóvári Sportszövetség elnöke. A legeredményesebb szervezet, az Egri Szív Egyesület vihette haza a vándorkupát, a díjat Dr. Bereczki Mária adta át.
Gratulálunk mindenkinek!
A program megvalósulását támogatta az Aktív Magyarország, a Betlen Gábor Alapkezelő Zrt., Dombóvár Város Önkormányzata és a Tolna Vármegyei Önkormányzat.

Last modified: 2023.09.26.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat