fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Projektátadó a Szigetsor-Vasút városrészben

Ünnepélyes keretek között került átadásra a mai napon a Szigetsor-Vasút városrészben tervezett több mint 500 millió forintos fejlesztés. A projektátadó keretében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a térség országgyűlési képviselője elismerően szólt arról, hogy az elmúlt év támogatásainak és az önkormányzat tisztes helytállásának köszönhetően az oktatási, nevelés és szociális intézmények korszerűek, a mai kornak megfelelőek Dombóváron.
Az elmúlt négy évben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásból újulhatott meg a József Attila Általános Iskola, a Városháza épülete, és a három városrészre vonatkozó fejlesztés. Folyamatban van a második legnagyobb rendelőintézet teljes korszerűsítése a tüskei ipari fejlesztése, illetve elkezdődött a Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója. Még idén várható, hogy elkészül a Szigeterdei Közösségi Tér kialakítása és a volt zeneiskola épületének felújítása. A felsorolt beruházások támogatási összege több mint 3 milliárd forint.
Pintér Szilárd polgármester kiemelte, hogy a 2019-ben átvett három városrészre vonatkozó projekt tartalmában és pénzügyi fedezetében is súlyos hiányosságok voltak, abban az állapotában a kivitelezés nem volt megvalósítható. A kormány és a Tolna Vármegyei Önkormányzat szakmai segítségével többlettámogatás bevonásával épült meg a tervezett beruházás. Több mint 300 millió forintról beszélhetünk.
A pályázati támogatásból a Szigetsor utca útburkolása, a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója készült el, a Kórház – Rét és Erdősor utcákban a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése és a járda felújítása történt meg, valamint 10 önkormányzati tulajdonú lakás felújítása, nyitott közösségi tér kialakítása valósulhatott meg.
Az épületet Király László baptista lelkész áldotta meg, majd a nemzeti színű szalagot Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a térség országgyűlési képviselője, Fehérvári Tamás a Tolna Vármegyei Önkormányzat elnöke és Pintér Szilárd polgármester vágták át. Közreműködtek a Presidium Közhasznú Egyesület munkatársai. A vendégek az ünnepség után megtekinthették a lakásokat és az új közösségi teret.

Last modified: 2023.09.04.