fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Lakatos-Lamm Bence nemzeti mezben

„A tehetség mindig utat tör magának” – szokták mondani. Ez így is van, hiszen fiatal 2009-ben született atlétánk, Lakatos-Lamm Bence egészen kicsi korától kezdve az atlétika sportágnak hódol. Kisiskolásként kezdte pályafutását húgával, Leával, akivel minden edzésen részt vettek szorgalmasan, nagy lelkesedéssel. Kezdetben a kölyökatlétika versenyeken, majd a Sport XXI. versenyeken ügyeskedtek.
„A kitartásnak, szorgalmas munkának midig van gyümölcse” – szól az idézet. Ez az ő esetében is beigazolódott, Bence mióta belépett a versenyzőkorúak táborába, sorra megvillantotta tehetségét. Alázatos munkájának, szerénységének köszönhetően szépen fokozatosan és rendszeresen hozta az eredményeket. Családja teljes odaadással, és edzője Tarr Imre óriási tapasztalattal és tudással segítette Bencét ahhoz, hogy 2023-ban, az U16-os területi versenyek minden fordulóján a dobogóra állhasson.
Kecskeméten, a centrum terület tavaszi, első fordulóján magasugrásban 165 centiméterrel ezüst érmes, távolugrásban 612 centiméterrel aranyérmes lett.
Szekszárdon, a nyár elején megrendezésre kerülő centrum régió második fordulóján magasugrásban 168 centiméterrel, és távolugrásban 587 cm-rel a dobogó második fokára állhatott fel.
Budapesten, augusztus utolsó hétvégéjén, a harmadik fordulón magasugrásban 168 centiméterrel ezüstérmet és távolugrásban 585 centiméterrel aranyérmet kapott.
A területi versenyek zárásaként Pécsen, az U16-os OB-én, ahol már az ország legjobbjai versenyeztek, titkon reménykedtünk egy fényesen csillogó bajnoki címben.
Bence távolugrásban, az igen erős mezőnyben, ahol hat versenyző is 600 centiméter felett ugrott, 9. lett és magasugrásban sikerült a BAJNOKI cím, óriási egyéni csúccsal 179 centiméterrel. Ezzel az eredménnyel nemzeti mezt öltve képviselte hazánkat, korosztályának válogatott viadalán Szlovákiában.
A Nagyszombaton rendezett U16-os atlétikai válogatott viadalon, a magyar fiatalok mellett, a házigazda szlovákok, csehek, horvátok, valamint a szlovénok mérték össze a tudásukat. A magyar ígéretek a fiúk és a lányok külön-versenyében, valamint az összevont táblázaton is az előkelő második helyen végeztek.
Bence negyedik lett magasugrásban! Szívből gratulálunk!
Lakatos-Lamm Bence edzője: Tarr Imre
Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel sohase!

Last modified: 2023.09.28.