fbpx

Városunk Dombóvár

Dupla aranyérmet szereztek a DOVASE atlétái

A Dél-Dunántúli régió Kölyökből Atléta Program csapatversenyére készültek az elmúlt hetekben a DOVASE utánpótlás korú atlétái. Szorgalmasan gyakoroltak és izgalommal készültek a versenyre. Kaposváron került megrendezésre a hétvégén a sportesemény, amely átadó ünnepséggel kezdődött, a felújított atlétika pályát avattak fel.
A hivatalos átadás során – Szita Károly polgármester és Schmidt Gábor sportért felelős államtitkár helyettes közreműködésével – átvágásra került a szalag és a rajtpisztoly eldörrenése után, a megjelent közel 300 versenyző, közös öröm futással bizonyította, hogy az ATLÉTIKA A SPORTOK KIRÁLYNŐJE.
A dombóvári egyesület 4 csapattal, 35 gyermekkel képviselte Dombóvárt, e jeles napon.
Az U10-es, 8-9 éves lányok és fiúk korosztályában 10 csapat, összesen 100 gyermek nevezett. Öt versenyszámban bizonyíthattak a kis sportolók: sprintváltóban, gátváltóban, távolugrásban, medicinlabda hajításban és 6 perces futásban.
A dombóvári atléták „kék csapata” a dobogó legfelső fokára állhattak fel, míg a jövő reménységeinek csapata, – akik ezen korosztály legfiatalabb atlétái – a 7. helyen végeztek.
A BAJNOKCSAPAT TAGJAI: Bujáki Léna, Schmidt Ármin, Pintér Norka, Hangya Luca, Balogh-Svajda Iván, Schmidt Sára, Varga Máté, Zsák Izabella.
A JÖVŐ REMÉNYSÉGEI 7. helyezett csapat: Meiszinger Mira, Hetesi Anna, Vavra Bálint, Kiszler Boróka, Ejezie Annabel, Bordás Emília, Gáspár Adél, Musitz Molli, Varga Bea, Varga Emma.
A nagyobbak U12-es korosztályában, a 10-11 éves lányok és fiúk korosztályában, 15 csapat, összesen 120 gyermek bizonyíthatott. Öt versenyszámban folyt a küzdelem: 8×50 méteres váltóban, súlylökésben, kerékpár külső vetésben, ötösugrásban és 7 perces futásban.
A DOVASE „zöld” csapata területi bajnok lett: Polgár Bence, Harmath Sebestyén, Geller Ákos, Hencz Lénárd, Hipp Dorka, Nagy Jázmin, Gulner Janka, Pajter Dorka.
A DOVASE „piros” csapata az előkelő 5. helyen végzett, ahol több atlétánk pár hónapja csatlakozott edzéseinkhez, valamint a korosztály fiatalabb versenyzői, ezért a jövőt tekintve nagyon dicséretes eredmény. A csapat tagjai: Gáspár Eszter, Dunai Lujza, Illés Amira Jázmin, Pető Botond, Balogh Gergő, Vavra Lotti, Tolmácsi Tímea.
A szorgalmas és kitartó munkának mindig meg van az eredménye! Az összes kis atlétánknak óriási dicséret jár, hiszen sportszerűen, lelkesen és nagyon ügyesen versenyeztek. Tiétek a jövő! – fogalmazta meg a verseny után Halmainé Horváth Katalin edző.
Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel sohase!
HAJRÁ DOMBÓVÁ

Last modified: 2023.10.11.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat