fbpx

Városunk Dombóvár

Őszi Fesztivál

Gyönyörű őszi idő, jó hangulat, hagyományőrző programok, színes forgatag – talán ezek a jelzők foglalják össze leginkább az Őszi Fesztivál nyárbúcsúztató dombóvári rendezvényt.
Már délelőtt elkezdődtek az iskolában a közösségépítő programok. Nagy örömünkre a dombóvári közép- és általános iskolák is elfogadták a meghívást és szép számmal sorakoztak fel a forgatagban.
Pintér Szilárd polgármester és Inguláné Futó Orsolya intézményvezető köszöntője után dr. Hegedüs János plébános áldotta meg a terményeket. A Kapos Táncegyüttes adta meg az alaphangulatot az ünnepi rendezvény nyitásaként, majd a Szilvásváradon, a Nemzeti Vágtán ötödik alkalommal győztes Tieger Endre és családja kezdte meg a sort a felvonuláson. Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár, a Somogy Táncegyüttes, a DOZE, Pápai László és Kintner Ádám, az iregszemcsei Laguna Mazsorett Csoport, és a Bab Társulat hoztak színt a hagyományőrző, kulturális programokhoz. A Saguly Károly téren széles gasztronómiai kínálat várta a vendégeket, a színpadon egészen 21 óráig váltották egymást a fellépők: Medinai Tambura Zenekar, Lukács Tibor prímás és zenekara, a pécsi Bartók Béla Férfikar Esszencia Énekegyüttes, a Nita Dance és végül Márió, a harmonikás koncertje zárta a rendezvényt.

Last modified: 2023.10.11.

Copyright © 2020 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
palyazat