fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Újabb nagy beruházás Dombóváron

A mai napon aláírta Pintér Szilárd polgármester, valamint a Swietelsky Magyarország Kft. képviseletében Hegyi Zoltán ügyvezető és Vajda Kálmán területi főmérnök azt a kivitelezési szerződést, mely a Dombóvári Ipari Park fejlesztésére, bővítésére irányul. A műszaki tartalom újragondolása, a tervezési folyamatok és a közbeszerzési eljárás után jövő héten elindulhat a beruházás.
2017-ben az előző városvezetés sikertelenül pályázott a ipari park bővítésére. 2020-ban lehetőség nyílt tartaléklistáról visszahozni, és sikerült pályázati forrást nyerni, hiszen a gazdaság fejlesztése egy település életében az ipari park fejlesztése, bővítése nélkül elérhetetlen. Dombóvár Város Önkormányzata megbecsüli a városban évtizedek óta működő, a lakosság számára munkát adó vállalkozásokat, ezért új iparterület kialakítása mellett a teljes Tüskei iparterület fejlesztése is megvalósul a kivitelezés során.
A jelenleg működő vállalkozásokat érintő területen szilárd útburkolat, korszerű közvilágítás, új csapadékvíz-elvezetési rendszer is kiépítésre kerül. Az új, zöldmezős területen teljes infrastrukturális fejlesztés valósul meg, amely megteremti az új munkahelyek létesítésének lehetőségét.
A teljes beruházás 571 millió Ft forrásból valósul meg.

Last modified: 2023.11.14.