fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

dr. Kerekes László Batthyány-Strattmann László-díjban részesült

Szívből gratulálok dr. Kerekes László igazgató úrnak, akit a mai napon Pintés Sándor belügyminiszter nyugdíjbavonulása alkalmából elismerésben részesített.
Városunk nevében ezúton is szeretném megköszönni áldozatos munkáját, szeretném kifejezni hálámat a dombóvári és a térségben élők nevében is több évtizedes odaadó, mindannyiunk egészségéért, gyógyulásáért tett erőfeszítéseit. Elismerésre méltóak a menedzseri és tudományos tevékenysége mellett azok az innovatív szakmai kezdeményezések, melyekkel több esetben az országban élen járt, elhivatottsággal és erős hittel vitte előre a dombóvári kórház eredményes működését a régióban.
Pintér Szilárd
polgármester
Doktor úr Pécsen született és járt iskolába. Az egyetemi évei alatt az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán dolgozott, 1989-ben pedig már Dombóváron látott el aneszteziológusi feladatokat, ahol a kórház osztályvezető főorvosa lett. Karrierjének negyven éve alatt az első időszakot a szakmai és tudományos tevékenység, az intenzív ellátás és az aneszteziológia határozta meg. Megszervezte Tolna megye első intenzív terápiás osztályát, ahol a gyógyítás mellett kutatómunkával is foglalkoztak, a kutatási területükön országosan is vezető szerepet töltött be az általa vezetett munkacsoport. 1994 és 2002 között a Magyar Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Társaság dél-dunántúli szekciójának elnöki feladatait látta el, mellette megyei szakfőorvosként is dolgozott.
Húsz évvel ezelőtt orvosi életpályája más dimenzióba került. 2002-ben a dombóvári Szent Lukács Kórház ügyvezetőjének nevezték ki, 2012-től pedig főigazgatóként irányítja a járás első számú kórházát. Óriási elhivatottsággal és erős hittel végzi vezetői munkáját is, nevéhez számos innovatív kezdeményezés fűződik. Irányításával országos szinten elsőként vettek részt az irányított betegellátás kialakításában, illetve kezdtek el mátrix szerkezetben működtetni a szakmai osztályokat. Pályázati forrás segítségével alakították ki a Gunarasi Rehabilitációs Központot, amely a megye és a régió meghatározó centruma lett. A Dombóvári Római Katolikus Egyházközösség világi elnöki feladatainak ellátását immár 10 éve végzi.
2019 októberében a szakmai és menedzseri tevékenységének elismeréseként miniszteri kitüntetésben, Pro Sanitate-díjban részesült. A Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetést vehette át a több évtizeden át hittel végzett orvosi és kórházi vezetői tevékenysége elismeréseként 2022-ben.

Last modified: 2023.12.19.