fbpx

Városunk Dombóvár

Helyszíni bejárás a dombóvári atlétikai pályán

A tavalyi évben elindult egy folyamat – a DOVASE kezdeményezésével és az önkormányzat támogatásával – a dombóvári atlétikai pálya felújításával kapcsolatosan, mely a kor követelményeinek megfelelő létesítmény kialakítását szorgalmazza.
A mostani helyszíni bejárás során Pintér Szilárd polgármester, dr. Képes Lóránt a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából, Horváth Józsefné a körzet képviselője, Hosszú Sándor Gergely a Szuhay Sportcentrum vezetője, Ingula Tamás a DOVASE elnöke, Fazekas Gáspár és Tarr Imre a DOVASE edzői voltak jelen.
A beruházás szükségessége nem vitatott, hiszen a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület (DOVASE) az atlétika sportágban a város kiemelt, valamint a régiónkban is meghatározó, majd 100 éve (1927) működő utánpótlás neveléssel foglalkozó szervezete. A magas szintű szakmai munkának köszönhetően évek óta 80-100 fő között van a rendszeresen edzésre járó, regisztrált, versenyengedéllyel rendelkezők száma, akik közül minden évben korosztályos országos dobogós helyezettel, illetve válogatott keret taggal is büszkélkedhetnek.
A fejlesztés nem csak a DOVASE atlétáinak, hanem más sportág (200-300 fő kosárlabda, labdarúgás, karate, stb.) sportolóinak edzéseihez biztosítana korszerű körülményeket, hozzájárulva a jobb eredmények eléréséhez, a sportág vonzerejének növeléséhez. Ezen felül a létesítmény jelenleg is kiszolgálja a város- és a kistérség közoktatási intézményeit (testnevelés órák), a területi diákolimpia selejtezőit, egyéb civil szervezetek egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényeit, így ezen aktivitások színvonalának növeléséhez is hozzájárulna a létesítményfejlesztés.
A megvalósuláshoz szükséges kormányzati forrás elnyerésében bíznak a dombóvári sportvezetők és Pintér Szilárd polgármester.
Hajrá Dombóvár!

Last modified: 2024.01.15.

Copyright © 2024 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok