fbpx

Városunk Dombóvár

A Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület évértékelője

Szék nem maradt üresen a művelődési ház pinceszínház termében, ahol rendhagyó évértékelő ünnepségre gyűlt össze a DOVASE egyesület apraja-nagyja. Ingula Tamás az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent sportolókat, edzőket és a szülőket. Elmondta, hogy szerény körülményeik ellenére, évek óta stabil sportolói létszámmal és biztos anyagi hátérrel működik az egyesület.
Kölyökatlétika csoportjaik 5 iskolában működnek, ahol 210 gyermek ismerkedik a sportág alapjaival. Előkészítő edzésinket 52 gyermek látogatja, heti 3 alkalommal. A középtávfutó, sprinter – ugró csoportjaikban versenyző fiatalok napi rendszerességgel készülnek a korosztályos versenyekre.
Kétségkívül a 2023-as év csúcspontja az atlétikai világbajnokság volt Budapesten, ahol az egyesület tagjai, több napon keresztül együtt szurkolhattak a magyar példaképeknek és a világhírű sportolóknak. Felejthetetlen élményben volt részük, amely hatalmas motivációt adott minden atlétának – mondta Halmainé Horváth Katalin edző.
Az edzői értékelések alkalmával elhangzott, hogy a legkisebbek U10-es, U12-es korosztályában az egyéni – és csapatversenyeken kivétel nélkül minden alkalommal a dobogón álltak. A nagyobbak három fordulós területi versenyein számos egyéni csúcs, dobogós helyezés született. A legeredményesebb sportoló Lakatos Lamm Bence, aki magasugrásba országos bajnok lett, majd korosztályában beválogatták a nemzeti csapatba.
Az edzők megjutalmazták azokat, akik eredményeikkel, szorgalmukkal, kitartásukkal kitűntek társaik közül. A legfiatalabb közül Harmath Sebestyén, Hencz Lénárd, Illés Amira Jázmin, Bujáki Léna és Schmidt Ármin, a távfutó csoportból Sipos Zsanett, Faour Míra, Kiss Kincső, Szabó Milán, míg a sprinter -ugró csoportból Szőke Hédi, Éva Nikolett, Böröcz Blanka, Gál Zsófia, Lakatos Lamm Lea, Tobler Péter és Lakatos Lamm Bence kapott elismerést.
Az ünnepség után pizzával vendégelték meg a gyerekeket.
Az egyesület vezetősége és az edzők köszönik a Magyar Atlétika Szövetségnek, Dombóvár Város Önkormányzatának és a szülőknek a támogatást.
GRATULÁLUNK!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!

Last modified: 2024.02.02.

Copyright © 2024 Dombovar.hu Minden jog fenntartva.
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok
Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok