fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

Számíthatnak az önkormányzat segítségére

A január 31-i Képviselő-testületi ülésen döntött arról a grémium, hogy jogi és 10 millió forint átmeneti támogatást nyújt a bajba jutott 20 lakásos társasház részére az önkormányzat. A közös képviselő jelzése után több alkalommal egyeztett Pintér Szilárd polgármester és dr. Szabó Péter Gyula jegyző a problémáról és annak megoldásáról, a társasház gyűlésén is részt vettek.
December végén a Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti, 20 lakásos társasház veszélyesen megsüllyedt. A DRV Zrt. szakemberei megállapították, hogy az Árnyas utca 31. számú épület acél fővezetékén – a méretlen szakaszon – csőtörés keletkezett, a hibát a szolgáltató 2024. január 3-án elhárította.
A társasház közös képviselője a DRV Zrt.-t a bekövetkezett kárról értesítette, jelezve kárigényüket. Ezzel egyidejűleg értesítette a szerződésük szerinti biztosítótársaságot, valamint kérelemmel fordult az önkormányzathoz – olvasható az előterjesztésben.
Az elfogadott határozati javaslat szerint Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti társasház részére 10 millió Ft visszatérítendő, kamatmentes támogatást nyújt a társasházban csőtörés miatt fellépő épületkárosodás elhárítása érdekében az elkészült statikai szakvélemény szerinti stabilizáló előinjektálás elvégzésére a társasház által felvenni kívánt áthidaló kölcsön folyósításáig, de legfeljebb 2024. június 30-ig.

Last modified: 2024.02.26.