fbpx

Városunk Dombóvár

Az Európai Unió által támogatott önkormányzati programok

A klímatudatos környezeti nevelés – Klímanócska projekt

A Klímanócska projekt nyitórendezvénye január hónapban volt a Dombóvári Szivárvány Óvodában. A program célja a klímatudatos környezeti nevelés átadása gyermekek és pedagógusok számára játékos keretek között.
Megálmodója Bozókiné Szabó Ildikó mesterpedagógus. A programmal szeretnék elérni, hogy a gyermekek sajátítsák el a klímatudatos, élhető jövőkép kialakításához szükséges ismereteket, a kritikai gondolkodást a globális szemléletet, a pedagógusok pedig szakmailag felkészülten vághassanak bele az oktatási projektbe.
A program több megye egy-egy Zöld Bázis intézményében valósul meg. Tolna Vármegyében egyedülállóan a Dombóvári Szivárvány Óvodában, mint Zöld Bázisintézményben. A dombóvári óvodában kidolgozott és sok éve használt Zöld kapu környezetvédelmi program, jó gyakorlat és azonos szemléleten alapul, ezért teljes mértékben illeszkedik az óvoda környezetvédelmi szemléletéhez.
Az első alkalom egy bemutató foglalkozás volt, amit egy három napos pedagógus továbbképzés, majd pedig egy családi nap követ, melyre szeretettel várják majd a szülőket is.

Last modified: 2024.02.26.